Lagkaptenen förlänger med två år

Vill ni ha lite skön fredagskänsla?

Här kommer det.

Lagkaptenen förlänger – med två år.

– Jag har en kärlek till Kiruna som har fastnat i hjärtat, säger Calle Källström.

Den 22-åriga forwarden gör sin andra säsong i Kiruna IF och det första som kapten. Under torsdagen blev det klart att Calle Källström stannar i ytterligare två säsonger.

Och det framgår tydligt hur mycket kärlek för stan det finns i den 193 centimeter långa värmländska kroppen.

– Jag kom upp en vecka i början av juli för två år sedan och jag stortrivdes från dag ett. Jag fick ett väldigt varmt välkomnande och sedan den dagen har jag en kärlek till Kiruna som har fastnat i hjärtat, säger Calle Källström.

Hur resonerar du när du valde att förlänga?

– Jag stortrivs med allt här. Jag har en bra roll i laget och ett bra förtroende hos tränarna. Jag trivs hur bra som helst med mina lagkamrater och med kollegorna på jobbet. Jag siktar högre upp som individ men det finns ingen anledning att flytta på mig om jag ska spela i Hockeyettan. Jag känner att jag är på en plats där jag kan utvecklas som spelare.

I normala fall förlänger spelare på den här nivån med bara ett år i taget. Men för Calle Källströms del handlar det alltså om två år. Så övertygad är han om att KIF är en förening att spela för.

Hur känns det att ha kontraktet klart så här tidigt?
– Jag ville ha det klart tidigt så att jag visste vad jag skulle göra nästa år. Nu kan jag sätta upp nya mål för mig själv och laget. Att få skriva på nu är bara positivt och jag hoppas att det kan komma fler påskrifter snart. Jag tror att många är sugna på att stanna kvar här efter att ha fått en mersmak av att spela i Allettan.

Hockeyettan.com har genomfört en stor spelarundersökning. En av frågorna var i vilken Allettanförening man allra minst kan tänka sig att flytta till. Enligt NSD som citerat undersökningen hamnade KIF på den icke så smickrande förstaplatsen.

Calle Källström har svårt att förstå det resultatet.

– Då har man verkligen fått helt fel bild av Kiruna. Alla tror väl att det ska vara kolsvart året runt och kallt men jag tycker inte att det är så farligt. Som jag sa innan, jag har stortrivts här från dag ett och ser ingen anledning att flytta till en annan klubb i Hockeyettan, säger Calle Källström.

Räkna med lagkaptenen i ytterligare två år till, alltså.

Helgen har börjat strålande med andra ord. Hoppas den fortsätter i samma stil för alla KIF-are.

I morgon väntar Hudiksvall i Lombia ishall och på söndagen kommer Östersund på besök.

Play off-platser står på spel.

 

Mattias Heikki