Andra segern över Boden på två dagar

DM blev superjämnt.

Kiruna IF var ett enda mål från att vinna och gå till final.

– Vårt mål var att hitta vårt spel och att vinna DM. Vi lyckades nästan med allt, säger tränaren Sergei Joukov.

Vi har den andra och sista speldagen från början.

Kiruna ledde med 3-1 mot Kalix och var på väg att skaffa sig ett drömläge inför en avslutande matchen mot Boden. Det efter att Martin Söderberg, Calle Källström och Hugo Niemi nätat.

Men Kalix vände och vann efter tre raka mål.

– Vi tappade puck på fel ställen så att Kalix kunde kontra på oss och göra mål. Vi tappade koncentrationen lite kan man säga, det var slarvigt. Vi spelade bra – men bara i en och en halv period, säger KIF-tränaren.

Efter att Boden slagit Kalix behövde KIF vinna mot den gamle ärkerivalen med tre mål för att bli etta i gruppen.

Man vann – men med 5-3.

Felix Fjällkeborn gav KIF ledningen tidigt. En ledning som tappades till 1-2 men som återstogs till 3-2 i en svängig match. Målen gjorde Kristian Eriksson (igen!) och Jesper Landström.

I slutrundan kvitterade KIF-bekantingen Pontus Johansson men med två minuter kvar slog Martin Söderberg till igen till 4-3.

Kiruna jagade fler mål – och fick ett.

Jesper Landström prickade även han in sitt andra, till slutresultatet 5-3.

– I den sista matchen spelade vi precis så som vi har pratat om. Det är kul att se att alla jobbar och sliter och drar åt samma håll. Ingen gnäller eller faller ur ramen utan lyssnar och gör det de ska göra. Alla bidrar på sitt sätt och jag är nöjd med vår prestation, summerar Sergei Joukov.

Boden kommer att tippas högt inför seriestarten, starkt att slå dem två gånger!

– Ja, det är roligt. Och naturligtvis bygger det upp vårt självförtroende. Jag hoppas att vi kan växa ytterligare fram till seriestarten. Vi kommer ju att möta dem på hemmaplan en gång till innan det.

Är det någon spelare i KIF som har imponerat extra på dig?

– Jag gillar inte att prata om namn men Pavel Krajvocic var en av DM:s allra bästa spelare. Men alla i mitt lag gjorde det som jag förväntade mig av dem. Vi har många unga talanger i laget som kommer att bli bra hockeyspelare, säger KIF-tränare.

Hampus Hagström fick en tackling mot huvudet i matchen mot Kalix och tvingades utgå. Han kunde heller inte vara med mot Boden.

– Han säger att han har ont i huvudet men vi tror inte att det är så allvarligt. Förhoppningsvis kommer han att kunna vara med mot Luleå J20 nästa helg, säger Sergei Joukov.

I och med söndagens resultat slutade alla tre lagen på sex poäng. Kalix gick vidare till final tack vare målskillnad.

Men tänk så annorlunda det hade kunnat bli om KIF inte tappat 3-1-ledningen mot just Kalix.

Nu gäller det att ta nya tag. Försäsongen har bara startat.

Och insatserna under den här helgen lovar verkligen gott inför vad som komma skall.

Glöm inte att rösta på bäste spelaren i KIF på hemsidan. Det går bra att rösta hela kvällen. Vinnaren presenteras på hemsidan under måndagen.

Mattias Heikki