Koivuniemi är med även i helgens matcher

Kalle Koivuniemi lånas in även till helgens två matcher.

Han plockades upp i Luleå på KIF:s långa och sköna bussresa söderut.

Från bussen rapporteras det hela KIF-truppen är tillgänglig.

 

Köp en stödbiljett och stötta KIF här!

 

 

Läs mer inför helgens matcher: ”Vi vet vad som krävs för att vinna”

https://www.kirunaif.se/kirunaif/nyheter/1564249/vi-vet-vad-som-kravs-for-att-vinna

Hemsidan ringer upp den assisterande tränaren Tom Grundén under lunchtiden på fredagen. Då hade man lämnat Luleå efter ett matstopp på vägen till Sundsvall.

Man beräknades checka in på hotellet där under tidiga kvällen för att vakna upp pigga och fräscha till matchdagen.

Efter matchen mot Sundsvall (nedsläpp 16.00) på lördag går resan vidare till Östersund dit man kommer fram på sena kvällen på lördagen.

Sedan väntar samma upplägg inför söndagseftermiddagens match mot ÖIK.

Efter den beger man sig hem till Kiruna igen och är framme lagom till att arbetsveckan börjar på måndag morgon.

 

God jul! Köp KIF:s Julpåse här

 

Ett fint upplägg. Personligen hade man ju så klart velat sitta med i bussen, prata kiruanska med grabbarna och njuta av de norrländska vidderna. Snacka om ett skönt break från den stressiga vardagen.

Nåja, strunt i vad jag tycker och tänker.

Hockey var det ju.

Tom Grundén summerar läget från bussen:

– Skadeläget är väldigt bra. Alla är friska, krya och skadefria. Vi åker ner med sju backar, 13 forwards och två målvakter. Det är väldigt skönt. Vi har varit väldigt förskonade när det gäller skador jämfört med tidigare år.

Man stannade till i Luleå och fiskade upp Kirunagrabben Kalle Koivuniemi som alltså kommer att fortsätta spela med KIF. Hur länge är oklart, men eftersom Luleå J20 varken spelar matcher eller tränar passar upplägget utmärkt.

– Både vi och Luleå är nog inne på samma spår men inget är spikat just nu. Vi tar det vecka för vecka. Kalle är en superbra kille att ha i gruppen. Han har kommit in här på ett jättebra sätt, säger Tom Grundén.

Sundsvall väntar alltså i dag, lördag. KIF vann med hela 8-0 senast, men Tom Grundén tror inte att det finns någon risk för underskattning.

– Jag tror inte vi behöver jobba så mycket med den delen med den här gruppen. Spelarna är väl medvetna om att serien är superjämn i år och alla matcher har en enormt stor betydelse. Vi tränare kommer så klart att nämna det här innan matchen men jag tror inte det blir något problem. Sundsvall kommer att vara galet revanschsugna så det gäller för oss att komma ut lika bra som vi gjorde på hemmaplan och att vi gör det direkt från start, säger KIF:s assisterande tränare medan bussen rullade söderut.

Mattias Heikki