Men den här gången mäktade KIF inte med att vända.

Östersund blev för svåra och vann med 3-1 (1-0, 2-1, 0-0).

Har ni sett filmen Måndag hela veckan?

I den befinner sig Bill Murray i en loop där varje dag är exakt likadan.

Den känslan fick man av starten av matchen. Mot Sundsvall i går tog det 20 sekunder innan KIF släppte in ett mål.

Mot Östersund tog det 23 sekunder. Och målet såg identiskt ut som Sundsvalls ledningsmål. Passning från blå och avslut nära mål.

Vilken tung start på matchen, än en gång för KIF.

Den första perioden innehöll få klara målchanser. Albin Runesson hade en puck i stolpen efter att ha lagt ner den från blå (från samma position som innan målet). Hemmalaget var bra på att lasta folk på kassen för att skymma Pavel Krajcovic.

Kiruna växte in i matchen mer och mer och avslutade perioden riktigt bra. Man hade ett låååångt anfall där man tryckte tillbaka hemmalaget, snurrade och snurrade men skapade ingen riktigt het målchans.

Calle Källström fortsatte på den positiva vågen när han bröt igenom, missade chansen men fick en utvisning med sig istället, sent i första perioden.

Det bådade

gott inför den andra, sett med KIF-ögon.

Köp en stödbiljett och stötta KIF här!

Men av det PP-spelet blev det inte mycket av. Och inte heller av de efterföljande tillfällena i spel i numerärt överläge. KIF hade svårt att hitta rätt med passningarna och skapa chanser.

Ben Hawerchuk sköt i ribban tidigt i perioden. 0-2 kom istället efter 8,32 efter att Jesper Schiöler snappat upp ett felpass vid offensiv blå, kommit fri och sprättat upp pucken i nättaket.

Fem minuter senare var matchen på väg att avgöras. ÖIK:s James Hamblin hade bara att raka in pucken i det öppna målet men en lång KIF-klubba från Hugo Niemi stoppade det.

Istället vände spelet och Rihard Marenis kunde sprätta upp pucken efter en flygande ingång i zonen på högersidan.

Snacka om små marginaler. Det var ett mycket tillfredsställande byte sett med KIF-ögon.

Lika kul var det inte när Casper Larsson kunde styra in 3-1 framför målet efter att KIF slarvat med markeringsspelet.

God jul! Köp KIF:s Julpåse här

Den tredje perioden blev mer tillknäppt. Kiruna lyckades inte skapa något nervdaller i matchen utan hemmalaget kunde ganska komfortabelt bevaka sin ledning och vinna matchen med 3-1.

KIF får ta nya tag nästa helg då Boden kommer till Lombia på söndag.

Kim Sunna satt på bussen när hemsidan nådde honom. Han summerar matchen så här:

– Vi gör det inte riktigt rejält i alla situationer och då tar de till vara på de chanserna som vi ger dem.

När vi gör det rejält och när vi gör bra saker så har vi bra sekvenser i matchen och det har vi i dag också men när vi går ner oss så blir vi straffade, säger han.

Vi hade svårare att skapa chanser i dag jämfört med i går.

– Jo, men det beror på att Östersund är ett annat lag än vad Sundsvall är. De är mycket tajtare och spelar mer som ett seniorlag. Vi försökte ta pucken mot kassen som vi pratade om.

Hur ser du på de här två matcherna mot just Östersund?

– De har inte spelat ut oss men de får några situationer som de gör mål på. Över två matcher känns det som att vi borde ha plockat någon poäng.