Centerns tips – prova yoga

Är du stel som en termos?

Då kanske du ska göra som Simon Thyni – prova yoga.

– Det gör skillnad, helt klart, säger KIF-centern.

 

Kiruna IF-Piteå: Onsdag19.00

Matchsponsor: LKAB

 

Snart ska vi ge er senaste info inför kvällens viktiga derby mot Piteå.

Men först ska vi snacka lite yoga.

Som ni säkert känner till får inte KIF:s juniorlag eller damlag träna tillsammans på grund av corona-restriktionerna. En av lösningarna har blivit att träffas digitalt istället.

På måndagar och tisdagar kör KIF ett gemensamt ”zoom-pass” där även alla som känner för det kan vara med.

Måndagar 19.30 gäller yoga och tisdag 20.00 är det styrketräning som gäller.

Om du vill vara med och köra med oss är det bara att skicka ett mejl till otto.andersson@kirunaif.se och haka på den nya trenden i dessa coronatider.

Det finns fortfarande platser över till nästa veckas träningar. Du kommer att få en länk som du klickar på för att hänga med i passet via mobilen eller datorn.

 

Köp en stödbiljett och stötta KIF här!

 

Som bekant berörs inte elitverksamheten av de nya restriktionerna. A-laget får därmed träna precis som vanligt och är inte med under zoompassen.

Men Simon Thyni är en av spelarna i Kiruna IF som själv kombinerar ishockeyn med yogapass.

Han började med det under den här säsongen. Och han kan verkligen rekommendera det.

– Precis som många hockeyspelare kände jag att man var lite för stel. Det finns en hel del i höfterna att jobba på och yoga är bra för att förebygga ljumskskador.

Känner du att det gör nytta?

– Ja, helt klart. Det känns skönt att göra det och efteråt känner man sig mer rörlig och mjukare i kroppen. Man kopplar bort allt annat. Man är bara där och fokuserar på andningen. Man blir otroligt avslappnad i hela kroppen. Jag tycker att de här zoom-passen är ett jättebra initiativ av föreningen. Det är viktigt att spelarna fortsätter att träna och hålla igång. Och får man tillfälle att få träna ihop med en instruktör så här tycker jag att man ska ta chansen, säger Simon Thyni.

Ikväll kommer alltså Piteå på besök till fina Kiruna och anrika Lombia ishall.

– Det ska bli kul. Matcherna mot Piteå är alltid roliga. Stämningen i laget är bra trots allt och det känns alltid kul att komma till hallen. Vi har sex matcher kvar nu och det gäller att ta så många poäng som möjligt.

Gör vi en bra avslutning är det ju inte kört att klara topp fem…

– Ja, hoppet lever absolut fortfarande. Det handlar bara om att ta så många poäng som möjligt och ge oss själva chansen.

KIF vill studsa tillbaka efter 2-6-torsken i Norrbottens El Clasico senast mot Boden. Så här säger Simon Thyni när han blickar tillbaka på den matchen.

– Vi spelade stabilt i första och andra. När vi spelar som vi ska, med hög press, lyckas vi få fast de allra flesta lagen och då flyter det på som det ska. Vi ska spela enkelt försvarsspel och se till att spela oss ur egen zon och upp till anfallszonen så fort som möjligt.

Vad måste vi göra bättre?

– Våra dalar är för låga och när det väl har börjat är det svårt att hitta tillbaka till vårt spel igen. Men det är bara att fortsätta jobba hårt på träningarna varje dag, det är där allt startar. Då kommer det att komma på matcherna också, säger Simon Thyni.

 

God jul! Köp KIF:s Julpåse här

 

Inga skador rapporteras från KIF-lägret. Däremot har några av spelarna varit småförkylda och riskerar att missa kvällens match.

Ingen publik kommer att tillåtas till kvällens match.

Tur för alla oss då att vi har hjältarna på KIF-TV att luta oss mot.

Ni hittar kvällens sändning här.

 

Mattias Heikki