Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag SKL -

Succémålvakten förlänger sitt kontrakt

Han är seriens hetaste målvakt just nu.

Och han förblir en KIF-spelare i minst två år till.

Ludvig Christoffersson har förlängt kontraktet.

God jul, KIF-fans.

– Kiruna IF är i grund och botten en jättebra förening. Det känner man direkt när man kommer hit, säger ”Ludde” själv.

För ett par dagar sedan publicerade hemsidan en intervju med KIF-målvakten. Älvsbykillen Christoffersson berättade hur mycket han trivdes i sin nya hemstad, både på isen och utanför den.

Man borde väl ha anat vad som var på gång…

För bara någon dag senare skrevs kontraktet på för ytterligare två år. Riktigt goda nyheter för KIF-fansen, med andra ord.

För med 21-årige Ludvig Christoffersson i målet har KIF vunnit nio av tio matcher.

En väldigt fin statistik. Och på tal om sköna stats: Räddningsprocenten är hela 94,5 – bäst i hela Hockeyettan Norra.

Man kan verkligen säga att han har varit en stor succé i år.

– Det känns skönt och jättekul att ha förlängt. Nu vet man att de tror på en och nu kan man fokusera helt och hållet på den här säsongen och göra det så bra som möjligt. Jag vet vad jag får av Kiruna nu och känns bra, säger Christoffersson.

Vad tänkte du när du fick förslaget om förlängning?

– Det är självklart jättekul. Det betyder att man gjort något rätt hittills. Och när kontraktet kommer så tidigt vet man att de tror på en och det är det viktigaste. Det blir en rejäl boost för självförtroendet.

Varför väljer du att stanna?

– Som sagt så trivs jag jättebra med laget och staden och så är det ju en jättebra förening. Jag har haft bra snack med Henke (Törmä) och Robban (Larsson, målvaktstränare).

Kontraktet är på två år, hur tänker du där?
– Självklart vill man ju ta steget upp i seriesystemet när man känner att man är redo för det. Men om jag ska spela i Hockeyettan så är det i KIF jag vill göra det i.

Vad har du att säga till andra spelare som funderar på om det är rätt steg i sin utveckling att flytta till Kiruna IF?

– För min del har det gått jättebra. Jag har en målvaktstränare som kan väldigt mycket. Jag har inget ont att säga om KIF. I grund och botten är det en jättebra förening, det är inga oklarheter någonstans. Visst, vi gick igenom ett tränarbyte under säsongen men det är sånt som kan hända överallt. KIF är helt klart en klubb där man kan utvecklas i och det är i första hand därför jag stannar, säger Ludvig Christoffersson.

 

Ja, det är en fin julklapp som sportchefen Henrik Törmä kom med.

Han lyfter dels fram statistiken som talar sitt tydliga språk men hävdar också att det handlar om så mycket mer när det kommer till KIF:s målvakt.

– ”Ludde” spelar med ett otroligt lugn och tålamod som skapar en fantastisk trygghet i vårt försvarsspel. Hans karaktär passar perfekt in vårt lagbygge. En ödmjuk och fin, positiv kille som är beredd att tävla och göra allt för laget i alla lägen, beskriver Törmä.

Sportchefen har fått en bra start på nästa års lagbygge – redan nu.

Mattias Heikki