Sun 24 Jan Slut
Hockeylag KIF 1
Hockeylag SUN 4
Sun 24 Jan Slut
Hockeylag ÖRN 1
Hockeylag VHC 3
Wed 27 Jan 19:00
Hockeylag SUN -
Hockeylag ÖRN -

“Jag blir mållös och rörd över ert stöd”

Kära KIF vänner!

Jag vill börja med att tacka er alla för en annorlunda och jobbig men på vissa sätt fantastisk höstsäsong.

Kiruna IF har under hela hösten precis som hela Kiruna i mitt tycke visat att vi ÄR starka tillsammans. Hösten fick ett magiskt avslut med dom dubbla derbyna mot AIF som förstärker den känslan ännu mer.

Då tänker jag inte bara på resultatet utan främst på det engagemang som Kiruna visar för två av stadens hockeylag. Tänk att ni till slut köpte 401 stödbiljetter till den matchen. Jag blir mållös och rörd över ert stöd och jag lovar att det ger oss alla en massa positiv energi in i vårsäsongen.


Jag vill också skicka en tanke till alla er som vill men inte får spela ishockey. Det är en tuff tid för världen och för Kiruna som vi alla måste respektera och det är en självklarhet att vi skall följa myndigheternas rekommendationer. Jag kan dock inte, som jag tidigare skrivit, sluta oroa mig för att ni skall hinna glömma varför ni älskar att svettas i en kall ishall på Matto eller avsluta en träning vid 22-tiden en torsdagskväll på Lombia.

Att tillhöra ett lag och för den delen en förening är så mycket mer och i det stora hela viktigare än enskilda resultat eller bedrifter. Det är gemenskap, tillhörighet och många av oss som är lite äldre vet att det är en skola för livet. Jag är orolig för att känslan av tillhörighet och gemenskap skall försvinna när vi inte får utöva vår idrott.

Våra zoom pass två kvällar i veckan är därför mer än två träningar. Det är ett försök från föreningen att skapa lite ordning i den märkliga tid vi lever, ett försök att skapa gemenskap och struktur. Jag försöker vara med på passen och när jag sträcker ut i en märklig yoga position som jag är alldeles för stel för att göra finns den en samhörighet i att jag vet att Anders Lejon står och skakar i samma position eller att en av våra juniorspelare gör detsamma.

Även fast vi inte får utöva vår idrott vill jag att ni skall känna att KIF finns för er och jag hoppas att ni alla känner att vi ställer upp när ni behöver.

Jag vill rikta ett en extra hälsning till alla våra samarbetspartners som alltid är fantastiska och ställer upp för KIF men i år har ni alla varit oumbärliga, stort tack för ert stöd.
Avslutningsvis vill jag och hela Kiruna IFs styrelse önska er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År.

Kom ihåg håll avstånd men håll kontakt.

Varma hälsningar

Otto Andersson
Stolt Ordförande
Kiruna IF