Sun 28 Feb Slut
Hockeylag KIF 3
Hockeylag SKL 5
Tue 02 Mar 19:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag ÖRN -
Wed 03 Mar 19:00
Hockeylag KIF -
Hockeylag KAIF -

Spännande nyförvärv gör sin debut

KIF åker ner till Sundsvall med ”full trupp”.

Och väl där nere ansluter nyförvärvet Miks Lipsbergs.

– Det ska bli spännande att se honom, säger KIF-tränaren Kim Sunna.

Jag skrev ”full trupp” med citationstecken eftersom Kiruna ju har Simon Thyni och Calle Källström på långtids-skadelistan med frakturer.

Men förutom det är läget ljusare i KIF-lägret än tidigare. Martin Söderberg är tillbaka och med på bussen söderut.

Den rullade ner tidigt på fredagen. Rutinen är den samma som tidigare. Sundsvall på lördag och Övik på söndag.

Så här känner Kim Sunna inför roadtrippen:

– Vi kommer från två raka segrar och det känns som ett bra läge att göra en bra helg. Vi är laddade inför morgondagen först och främst och sedan tar vi oss an söndagen. Vi vet vad som krävs för att vinna de här matcherna och det gäller bara att leva upp till det.

Vad är ditt budskap till spelarna?

– Det är som jag alltid säger. Det gäller att vi är påslagna från början, spelar enkelt, värderar situationerna och sedan tar det därifrån.

Alla papper är klara och deadline-värvningen Miks Lipsbergs kommer att göra sin KIF-debut mot Sundsvall. Han ansluter till gänget söderifrån.

Han blir därmed den tredje spelaren från Lettland i årets upplaga. Sedan tidigare finns ju Rihards Marenis och Edmunds Augstkalns i truppen.

Hur är din gamla skol-lettiska, Kim?

– Den har jag svårt för. Då är min slovakiska bättre. Jag har spelat med en del slovaker och så har vi ett gäng i truppen i år. Men det är ju inget problem. Letterna pratar så bra engelska, bättre än en själv gör, säger Kim Sunna.

Referatet från matchen mot Sundsvall kommer att komma ut senare än vanligt under lördagen eftersom undertecknad är upptagen i jobbet.

Mattias Heikki