Sun 28 Feb Slut
Hockeylag KIF 3
Hockeylag SKL 5
Tue 02 Mar 19:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag ÖRN -
Wed 03 Mar 19:00
Hockeylag KIF -
Hockeylag KAIF -

“Tre extremt sköna poäng”

Felix Fjällkeborn var stekhet framåt.

Ludvig Christoffersson spikade igen bakåt.

Då tog KIF en supertung seger borta mot ettan Sundsvall.

– En stabil insats, säger tränaren Kim Sunna efter 6-2.

Tremålskytten Felix Fjällkeborn väntade inte länge innan han spräckte nollan. Redan efter 58 sekunder av matchen gav han KIF ledningen.

Han bildade kedja som vanligt med William Otter och Leonard Forselius och Stockholmsgrabbarna hade det roligt i Sundsvall.

Kedjan låg bakom fem av sex målen. Då skulle kanske OFF-kedjan (Otter, Forselius, Fjällkeborn) passa som smeknamn med tanke på offensiven de visade upp.

Fjällkeborn gjorde 1-2, Forselius 1-3 (i boxplay!) och Otter fixade 1-4 med fem sekunder kvar av den andra perioden.

Och det kändes starkt som spiken i kistan.

Martin Söderberg var tillbaka i laget igen och fortsatte sin fina målform med 1-5 tidigt i den tredje. Och sedan avslutade OFF-kedjan ”tennismatchen” när Fjällkeborn fastställde slutresultatet med sitt 2-6-mål.

Sundsvall sköt 39 skott mot KIF-kassen. I den stod Ludvig Christoffersson och åter igen gjorde ett riktigt stabilt intryck när han tog 37 av skotten.

– I det stora hela en stabil insats. Vi var ruggigt effektiva i avsluten och hade en ödmjukhet i den tredje perioden som fixade tre extremt sköna poäng, säger Kim Sunna.

Han fick se lettländaren Miks Lipsbergs debutera efter att ha anslutit till KIF-truppen under fredagen.

– Han gjorde ett stabilt intryck. Det är alltid svårt att bli inslängd direkt till match men gjorde det bra, säger Sunna.

Han och de andra KIF-arna får ladda om. Ny match väntar redan på söndag när man åker norrut till Övik.

I och med segern hakar man verkligen på i toppstriden. Serieledarna Sundsvall svajar rejält och racet om play off är vidöppet.

 

Mattias Heikki