Sun 28 Feb Slut
Hockeylag KIF 3
Hockeylag SKL 5
Tue 02 Mar 19:00
Hockeylag VHC -
Hockeylag ÖRN -
Wed 03 Mar 19:00
Hockeylag KIF -
Hockeylag KAIF -

Krajcovic – en sann förebild

Om du är en ung hockeyspelare, läs det här.

Så här resonerar ett proffs.

Så här tänker ett sann förebild.

– Om du inte får spela har du två val. Antingen sura eller göra allt för att hjälpa laget. Jag väljer det andra alternativet, säger Pavel Krajcovic.

KIF-målvakten hade varit bänkad i tre veckor. Ludvig Christoffersson hade storspelat i kassen och inte gett Kim Sunna och Tom Grundén något val än att fortsätta ge honom förstaspaden.

Men matcher lördag och söndag brukar öppna upp för ”andremålvakten”. Så även nu.

Pavel Krajcovic fick chansen – och som han tog den.

Han höll nollan när KIF slog Övik med 2-0 i går.

Men när hemsidan pratar med honom efteråt pratar han först och främst om något annat.

Om att laget vann.

– Det viktigaste var att vi åker hem med sex poäng efter två matcher. Det var viktigt om vi ska nå vårt mål som är play off. Man måste inte alltid spela snyggt för att vinna. Vi tog bort Öviks bästa spelare i dag och det funkade i slutänden, säger han.

Hur kändes det för dig där ute?
– Ska jag vara helt ärlig så var jag nervös innan. Jag hade inte spelat på tre veckor och det är alltid lite jobbigt att komma tillbaka på spåret igen efter att man har haft en paus. Men i slutändan fick jag sådan bra hjälp på isen av bra lagkamrater. Anton, Marenis, Wille och andra blockade puckar som bara den.

Extra imponerande att göra en sådan insats när du inte har spelat på länge, det kan inte ha varit enkelt.

– Jag vet, jag vet. Det är inte lätt. Men ”Ludde” har spelat så bra så tränarna har inte haft någon anledning att ändra på något. Jag förstår det. Jag hade själv inte ändrat på något så som han spelade och när laget vinner. Ok…jag vill vinna och jag vill spela i varje match men det finns bara ett nät och ”Ludde” har spelat great. Jag är glad att jag fick chansen i dag och att vi vann matchen.

Du pratar som ett sant proffs…

– Det är sant. Jag är 27 år gammal och har en del erfarenhet. Men i slutändan vill jag det som är bäst för laget. Självklart vill jag spela alla matcher men när det är så här har du två val. Antingen är du surig eller så hjälper du till så gott det går i omklädningsrummet och på träningarna och hjälper grabbarna så gott du kan, så är det bara.

Kim och Tom kommer få det tufft att välja målvakter framöver va?

– Ja, det har du rätt i. Men det är ett angenämt problem för dem. Situationen är bra för laget. Det är bra för grabbarna på isen att veta att vem som än står så hjälper målvakten laget, säger Pavel Krajcovic.

Slovaken hjälpte verkligen laget mot Övik. Vem står i derbyt på torsdag?

Ja, den frågan blir inte lätt att svara på med tanke på de båda målvaktsinsatserna i helgen.

 

Mattias Heikki