“Det kommer bli intensivt men kul”

Hockeyåret rivstartar i dag.

KIF har tre hemmamatcher på fyra dagar.

– Det kommer bli intensivt men kul. Det gäller att vi är med direkt i det här matcherna, säger tränaren Kim Sunna.

 

Köp en soffbiljett till matchen mot Enköping.

Nummer: 123 193 72 00

 

KIF gjorde en dålig insats i förra årets sista match. Även då mötte man just Enköping, den gången på bortaplan. Kiruna fick med sig en poäng, men det är mycket som tränaren Kim Sunna vill se förbättras inför dagens match i Lombia.

– Ser man bara till den matchen så måste allt bli bättre. Vi gjorde årets sämsta match där nere. Vi är revanschsugna och behöver hitta tillbaka till vårt spel. Vi måste hitta lugnet i försvarsspelet och ta smarta beslut i spelet med puck, säger Sunna.

Laget samlades igen för en vecka sedan efter en liten julledighet. Och man har även stärkt truppen efter att Nils Inga anslutit. Den 20-årige backen blir ett nyttigt tillskott till en backbesättning som tunnats ut.

– Han är en snabb, rapp och spelskicklig. Han är ung så jag har inte sett honom i fem mot fem förutom under de här träningarna. Det ska bli kul att se vad han kan göra. Men vi får se om han redo att spela mot Enköping eller till helgen.

Vad har ni gjort träningsmässigt sedan ni samlades igen?

– Vi har kört på rätt bra. Hållit igång flåset, kört mycket kampsituationer och fys. Nu i veckan har vi spelat mycket fem mot fem och tränat special teams.

Från KIF-lägret rapporteras att alla är tillgängliga förutom Hampus Hagström som missar matchen mot Enköping.

Här är tiderna som gäller i helgen.

Torsdag 16.00: Enköping.

Lördag 15.15: Vallentuna.

Söndag 16.00: Wings.

Mattias Heikki