Uppsnack med Lasu & Vänner – Del 3

Försäsongen rullar vidare. Seger i första matchen följdes upp med en förlust (straffavgörande) senast mot Piteå. Idag ska spelarna få uppleva någonting som inte hör till vanligheten för ett Kiruna-lag. Personligen tog det mig ca 15 säsonger med Lombia som bas och jag minns det tydligt.

Det är höst 2015. Vi slänger in trunkarna i bussen, slår oss ned på våra platser och tar första koppen kaffe ur den lila Löfbergs Lila-termosen innan dörrarna stängs. Bussen rullar iväg och vi närmar oss korsningen som leder ut från Lombia-parkeringen. När man känner inbromsningen pareras den kommande svängen – lutar kroppen åt motsatt håll – för att säkra kaffet i muggen. Tror alla kan relatera till det. Man bara gör det.

 

Nästa sekund brinner det på fingrarna och kaffet droppar i knät.
Bussj*veln har svängt vänster. Vi åker norrut!

 

Där och då var Narvik en förening i stark medvind. Mycket tack vare karismatiska och relativt nyinvigda Nordkraft Arena med hockeyrinken på våning tre. Så när chocken från vänstersvängen hade blivit hanterbar skulle man nu köa för att ta hissen(!) upp till omklädningsrummet. En annorlunda resa men jag lämnade Narvik med ett varmt intryck. Det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess och för att aktualisera oss i dagens motstånd tog jag hjälp av Magnus Skogfält som utöver sina insatser i vårt KIF, även har tre framgångsrika år som headcoach för “The Eagles”.

 

– Dom hade två säsonger i högstaligan men åkte ur förrförra säsongen när serien avbröts mitt under säsongen p.g.a. pandemin. Dom föll på sämre snittpoäng än jumbon, ett kontroversiellt beslut av ligan som så klart väckte känslor. Förra säsongen kvalade dom uppåt och nu gör dom ett nytt försök. Jag hoppas att dom lyckas.

 

På frågan om vad som väntar KIF idag säger Magnus,

 

– Det är lite mer rock’n’roll i norsk hockey. Inte lika uppstyrt som i Sverige. Dom skickligaste spelarna i norska andraligan är riktigt bra och det brukar vara en väldigt sevärd hockey när det är lite mer öppet spel.

 

Lördag, utomlands och rock’n’roll alltså. Och helgen är inte slut där. Imorgon kommer seriefavoriten och antagonisten Boden till Lombia. En motståndare som alltid väcker känslor och det ska vi fördjupa oss i när serien är igång.

 

***

 

Kim Sunna inför Kiruna IF – Narvik Eagles & Boden HF

 

Ej tillgängliga spelare

31 Ludvig Christoffersson

8 Nils Inga

 

Tankar om matchen

– En helg med dubbla matcher, vilket inte är ovanligt i serien så det är bra att få känna på det. Vi fortsätter bygga vidare och hoppas att vi kan bli bättre på vårt spel.

 

Motståndet

– Narvik borta är en fin resa. Väl där så kommer vi säkert möta ett lag som tutar och kör. Det brukar se ut så.
– Boden har även dom en ny tränare och nya spelare. Blir en bra värdemätare.

 

Webbsändning

Narvik – Kiruna IF
Kiruna IF – Boden HF