Utvisningar vände derbyt i DM

Utvisningar förvandlade ledning till förlust.

AIF vann öppningsmatchen i DM med 7-4 (1-2, 5-1, 1-1).

AIF tog ledningen i PP efter sju minuter. Oskar Fredriksson passade in till Joachim Nilsson. Passet tvingade Ludvig Christoffersson till en sidledsförflyttning och KIF-målvakten hann inte dit.

Svaret kom även det i PP. Jacob Hansson hittade PA Deslauriers som sköt hårt och lågt vid ena tekningscirkeln.

2-1-målet till KIF var riktigt snyggt. Matias Mustonen bjöd på några dragningar innan han tog in pucken i zonen. Han passade sedan till Nico Joki som knackade tillbaka den direkt för Mustonen att lägga in den i det tomma målet.

Men med elva sekunder kvar av perioden var det inte lika kul för Joki. Hans tackling på Helmer Oskarsson renderade i en fem minuter plus game och det var bara att gå och duscha.

Utvisningen blev vändpunkten i matchen. AIF pangade in tre snabba mål i PP och kopplade ett rejält grepp om matchen i den andra perioden.

Matias Mustonen reducerade till 3-5 men det hjälpte inte. Kevin Loppattos mål betydde 7-4 och slutresultat.

I den andra matchen vann Piteå med hela 5-1 över Kalix.

KIF:s nästa match är redan på lördag klockan 13.30 mot just Kalix.