Uppsnack med Lasu & Vänner – Del 12

Med vad som får ses som en vägskälsmatch i ryggen är det dags för direkta allettankonkurrenten Kalix på bortais. Med vägskälsmatch menar jag att en förlust senast – med käftsmällen i ryggen – hade gett en annan vägriktning än skylten “Allettan” som vi nu kör vidare mot.

 

Dagens motståndare var ingen personlig favorit för min del. Det fanns ingen stark historik som gav gratisenergi och under stora delar av vår tid hade inte Kalix den konkurrenskraft man har idag. Vi vann 9 av 10 matcher relativt enkelt och inte sällan med många måls marginal.

 

– Ja det pirrade ju inte direkt i kroppen när vi hade Kalix borta. På den tiden var det tre lätta poäng, konstaterar Fredrik Lindblom som sällan gick poänglös när Kalix stod för motståndet.

 

För mig var detta värsta sortens motståndare då jag inte hade grundfysik för att ladda om till varje match. Jag behövde någonting extra rent känslomässigt för att orka vara helt närvarande och göra bra matcher. I Kalix åkte jag motströms och frös om tårna. Minns en match när vi vann med typ 8-1 och jag lämnade isen med -1 i protokollet.

 

Det var också värsta sortens resa då man alltid – bortsett från idag(?) – spelade onsdagar vilket innebar åter på Lombia runt 02:00, packa upp blöt utrustning, hemfärd och jobb dagen efter. Jag och många andra föredrog att spendera hela natten i bussen och komma hem lagom till frukost vilket var fallet när man mötte Östersund, Sundsvall o.s.v. Detta understryks av David Jonsson som snabbt förstod tjusningen med långa resor.

 

– Jag minns bara att de var en kort resa. Det var ingen idé att ta av sig jackan.

 

Idag är Kalix någonting helt annat. Sedan Johan Petterssons hemkomst 2014 har man sakta men säkert etablerat sig som en prenumerant på en av Allettanplatserna och har varit mer framgångsrika än vårt KIF senaste åren. Pettersson som spelade med oss säsongen 13/14 och visade vilken klasspelare han är. Den här säsongen har dock Kalix börjat lite skakigt men så sent som i onsdags pressade man Piteå hela vägen in till slutsignalen. Det blir allt annat än en enkel match men jag ser möjligheter till nya poäng i eftermiddag.

 

***

 

Kim Sunna inför Kalix HC

 

Ta oss igenom derbyt i onsdags…

Lite anspänning i första perioden. Vi växer in i matchen och gör i det stora hela bra resten av matchen.

 

Segern upplevs från sidan som en extremt viktig moralhöjare. Dina tankar om det?

Det är klart det var skönt att vinna igen efter en tuff helg innan. Vi har fått ny energi som vi tar med oss till matchen idag.

 

Hur får vi med oss poäng från Kalix i eftermiddag?

Vi åker dit och spelar ett bra försvarsspel och sen vänder vi spelet snabbt och kontrollerat. Vara snabb i tanke och handling.

 

Inga frånvarande spelare rapporterade. Finns det någonting annat att kommentera gällande truppstatusen?

Har haft lite sjukdomar som gått runt i laget senaste veckorna. Finns något frågetecken idag men det vet vi inte förrän vi sitter på bussen.