KIF pressade Boden på bortaplan

KIF åkte ner till Boden och skakade om hemmalaget.

I spel sex mot fyra tryckte man på för en kvittering. Men med 24 sekunder kvar kunde Fabian Nilsson skicka in 3-1 till Boden i öppet mål.

 

Boden på bortaplan är en av de absolut tuffaste uppgifterna man kan ta sig an i den här serien. Och när KIF dessutom tvingades spela utan viktiga Sebastian Kauppila, Jere Manninen och PA Deslaruriers blev inte bortaresan direkt enklare.

Tidigare hade man åkt på rejäla smällar mot Kalix och Hudiksvall på bortaplan. Frågan var hur man skulle stå emot mot ett annat topplag den här gången.

Svaret blev: Mycket bättre.

När Fabian Nilsson gjorde sitt första av två mål tidigt i den andra perioden såg det mörkt ut för KIF. Men svaret kom snabbt.

William Palovaara sköt. På returen höll sig Anton Elenius framme och slog in returen. Kul för Anton som därmed gjorde sitt första mål för säsongen.

Och vi noterar även att 19-årige Viktor Palovaara noterades för sin första poäng i Hockeyettan efter att ha fått en andraassist på målet.

 

Kirunas försvar var tajt och liknade det som stod upp så bra mot Vännäs snarare än det som sköts i sank i de tidigare bortamatcherna.

Boden hade det mesta av spelet men lyckades inte knäcka KIF förrän i slutsekunderna.

Kim Sunna tog ut Filip Eriksson ur kassen. Och när Boden dessutom drog på sig en utvisning pressade Kiruna Boden rejält.

Anfallet i PP var långt. Matias Mustonen styrde i taktpinnen i PP. Bland annat fick Nico Joki ett läge men pucken gick inte in.

Istället kom det där målet i tomma kassen som slutkläm på en ganska bra genomförd bortamatch av Kiruna.

 

I övrigt besegrade Kalix Vännäs hemma med 5-2. Därmed kryper man närmare KIF i jakten på Allettan. Det gör även Teg som skrällde hemma mot Hudiksvall genom att vinna med 6-5 efter straffar.

KIF får härnäst ta sig an Övik och just Teg hemma i Lombia till helgen.

Jakten på Allettan håller på att utveckla sig till en riktig rysare som man inte kan ta ögonen från.

 

Mattias Heikki