Tack till alla som har stöttat oss

Säsongens sista match slutade med ännu en förlust.

Boden vann med 5-2 i Lombia.

Det mest positiva med kvällen: Att hela 712 personer kom för att stötta laget – trots att matchen inte gällde något för Kiruna IF.

 

Gästerna rivstartade och avgjorde matchen tidigt. 0-2 och 0-3 kom i slutet av den första perioden. Och när fyran kom med sekunder kvar av den sista var slagen förlorat.

KIF ryckte upp sig målmässigt i den tredje perioden. Man utnyttjade spelet i numerärt över läge – två gånger på kort tid.

Jesper Landström gjorde 1-4 och Matias Mustonen 2-4. Målen kom efter dryga två minuter av sista rundan. Men Kiruna lyckades inte krypa närmare. Istället fastställde Bodens Linus Hedman slutresultatet med 49 sekunder kvar av hockeysäsongen i Lombia Arena.

 

För det var det sista som hände den här säsongen. KIF nådde Allettan men lyckades inte bjuda upp till dans om play off-platserna och slutar sist i tabellen.

KIF vill tacka alla som har stöttat laget från läktaren den här säsongen. Att över 700 personer kommer till en match som, tabellmässigt, inte betyder något är inget annat än ett styrkebesked inför framtiden.

Nästa säsong kommer att komma snabbare än man tror.

Sommaren går fort.

Mattias Heikki