Väsby segrade mot Hanviken

Väsby vann epilogen av Allettan när laget slog tillbaka Hanviken med uddamålet 3-2. Det i en tät, tuff och jämn match men där Väsbys bredare offensiva register till slut fällde avgörandet. Poängen gör att Väsby blir förstaseedade i kommande kvalspelet och kommer därmed som första lag att få välja sin motståndare inför Semifinalspelet som startar lördagen den 18 mars.

Det var inte snyggt idag, men hockey är ingen bedömningssport. Mål räknas och det finns inget fel sätt att vinna. Vi blir bästa lag i hela Allettan och har gjort en bra serie, säger tränare Jussi Salo.

Folkligt och festligt inför matchstart. Carl Wassenius blev av Väsby Hockeys Supportergrupp vald till säsongens MVP och Rasmus Sörgardt gratulerades för imponerande trehundra matcher i Väsbytröjan och en förväntansfull högljudd publik väntade på nedsläpp.

Men sedan var det slut på det roliga för Väsbys del för det var nämligen gästande Hanviken som satte tonen i perioden. Det mesta gick snett för Väsby inledningsvis och till råga på allt drog laget på sig ett matchstraff i matchens sjätte minut. Spel i fem minuters numerärt underläge väntade men där gjorde Väsby det ändå bra och tog faktiskt ledningen när Calle Åsell stred tappert, vann pucken och sedan spelade fram Nicklas Nousiainen som fick in pucken mellan benen på målvakten.

Men Hanviken replikerade snabbt. Mindre än minuten senare var det kvitterat efter att Oskar Ståhl med ett hårt skott och från nära håll hittade en väg förbi en chanslös Linus Ryttar.

Men trots det goda spelet i numerärt underläge för Väsbys del så fick inte laget någon större positiv energi av det utan det var lite för plottrigt, lite för snyggt och helt enkelt inte tillräckligt bestämt och det gjorde att Hanviken fick matchen dit de ville.

Ännu mer gick matchen åt gästernas håll när Väsby helt tappade i markeringen och lät Hanvikens Theodor Karlu

nden få helt fritt läge från kanten och där han snyggt och distinkt tryckte upp pucken i Ryttars bortre kryss.

Det var först i slutskedet av perioden som Väsby fick lite offensivt tryck och där nog Christian Hägg borde blivit målskytt när han peggades upp av återvändande Victor Andersson strax framför mål. Men avslutet gick högt över och summerade därmed tämligen väl en frustrerande Väsbyperiod.

Men Väsby blev bättre i mellanakten. Såsom laget avslutade den första perioden, i än större grad fortsatte laget så även i den andra. De längre anfallen blev fler och målvakten i Hanviken fick alltmer att göra när Väsby stundtals surrade runt honom som bålgetingar.

Men tålamodet var fortsatt något svagt för Väsbys del. Spelarna blev lite för offensivt lagda och det passade ett kontringsstarkt Hanviken som kom fram farligt vid flertalet tillfällen efter att Väsby tappat spelare för högt upp i anfallszon.

Linus Ryttar fick likt kollegan på andra sidan, visa att även han är en stark målvakt där han stod för ett par viktiga benparader när Hanviken hotade som bäst.

I den sista perioden blev Väsby mer komplett. Nu var tålamodet även med i anfallsspelet och perioden blev Väsbys klart bästa för kvällen. Laget fick längre och längre anfall och skapade nästan farliga chanser i varje minut inledningsvis.

Hanviken som fick jobba hårt i defensiven drog på sig två utvisningar i såväl den sjunde som nionde minuten och det blev något som kostade.

Nu tog Väsby inte tillvara på det första numerära överläget men endast sekunder efter att Hanviken blivit fulltaliga tog Calle Åsell tillvara på en retur och med en backhand nära mål tryckte in kvitteringen till 2-2.

I det andra numerära överläget gick det bättre för Väsbys del. Nu hamnade också en viss Dick Axelsson i poängprotokollet eftersom han startade anfallet som sedermera Carl Wassenius avslutade. Säsongens MVP väntade kallt ut den storspelande målvakten Carl Lidö innan han med en backhand hittade en väg förbi honom och satte 3-2.

Vändningen var ett faktum och sedan gjorde det Väsby tillräckligt bra i defensiven för att inte låta gästerna hitta fram till en kvittering. Visserligen satte Hanviken in ett sista elakt tryck när Väsby drog på sig en sen utvisning och även när de plockade ut sin målvakt och chansade med sex utespelare mot slutet. Väsby red ut stormen, tog sin åttonde seger av nio möjliga hemma i Allettan och får se fram emot att välja först när det dags för lottningen till Semifinalspelet som alltså startar om lite mer än två veckor.

Sammanfattningsvis så kan man väl inte säga att Väsby gjorde sin bästa match för säsongen. Laget började svagt, växlade upp aningen i andra för att i den sista perioden göra det riktigt bra.

Grisligan

Calle Åsell var Väsbys vassaste spelare för kvällen och var det ständigt pumpande hjärtat ute på isen när han slet och banade väg för sina medspelare. Spelade fram till Väsbys ledningsmål, gjorde själv det andra och tar hem tre grisar för sin fina insats.

Två grisar ges Oliver Lexenberg som i vanlig ordning stred väl i skymundan men som såg till att spela rejält och resolut i den egna zonen när Hanviken pumpade på som allra bäst.

Sista grisen ges till poängkungen Carl Wassenius som försökte, försökte och försökte innan han till slut ändå hittade den vinnande vägen och sköt Väsby till segern.

I övrigt kan man väl säga att spelarna  i Väsby var som matchen som helhet där merparten började sisådär men där samtliga växte efterhand och där alla till slut gjorde sitt till slutresultatet. Sedan måste man ju bara nämna Dick Axelssons debut och Victor Anderssons återkomst där båda blixtrade till vid några tillfällen och visade att de kommer att bli en fin injektion till Väsbys anfallsspel.