Tung förlust mot Boden

Hemmamatchen mot Boden började tufft för KIF. En icing och tekning i egen zon, tekningsförlust, back-back passning, skott och 0-1 på tavlan efter 27 sekunder. Inte den starten ett stukat Kirunalag hade önskat. Starten gör att Boden får energi och startar perioden piggare. Efter hand jobbar Kiruna in sig i matchen och jämnar ut spelet men de stora chanserna uteblir. Spelet är överlag ganska avvaktande och passivt.

Andra perioden går spelmässigt till Kiruna. KIF tar över taktpinnen, för spelet och skapar en del vassa målchanser. Målchanserna förvaltas inte, då händer det som ofta händer när man möter bra lag. Boden får efter 16 minuter chans att spela 5-3 efter två Kiruna utvisningar. Ett effektivt Boden gör 0-2 på ett direktskott av Emil Lindblom.
Med en sekund kvar av perioden stänger Boden matchen genom att skjuta 0-3.
Spelmässigt en bra period av KIF men Boden visar klass i avgörande situationer och vinner perioden med 0-2.

I starten på tredje så försöker KIF skapa energi med hård forecheck men får inte utdelning av det hårda jobbet. Allt eftersom dör matchen och KIF får några utvisningar. På en av utvisningarna gör 0-4.

***
Mattias Älvero om matchen:
-Vi är rätt nöjda med prestationen. Starten blir tuff men jag tycker vi studsar tillbaka allteftersom i första perioden och den är jämn. Andra perioden är bra! Vi tar över spelet men får inte utdelning på våra chanser. Det har varit några matcher, mot topplag, där vi fört spelet men inte varit effektiva. Vi försöker sista 20 min men uppförsbacken blir för stor.

Finns det något konkret som behöver förbättras om vi ska slå Boden?
Powerplay. Vi behöver förbättra vårt spel i special teams om vi ska kunna vinna jämna matcher.