Dramatik utlovades och dramatik blev det. 6 av 6 poäng under helgen.

Lördag Kiruna-Sundsvall

Lördagen bjöds på en kamp mellan två lag som kämpar om Allettanplatserna. Kiruna får en kanonstart och kan genom Teemu Siironen ta ledningen efter 1.48. Siironen vinner en tekning, skott av Viljami Kupiainen och Siironen mejslar in returen. Efter ytterligare en tekningsvinst av Teemu Siironen i anfallszon, skymning framför målvakten och skott av Markus Magnusson tar KIF ledningen med 2-0, tid 14.49.

Perioden slutar 2-0 till KIF, men Sundsvall skapar lite tryck i anfallszon emellanåt och är absolut inte ofarliga. Arthur i målet spelar tryggt och säkert och grabbarna spelar ett uppoffrande försvarsspel.

Andra perioden hinner knappt börja innan Sundsvall reducerar till 2-1. Sundsvall kastar in en puck framför mål som olyckligt tar på en Kirunaspelares skridsko och styrs in i mål. Efter 7.59 tar KIF ledningen med 3-1. Markus Runnkvist spelar smart och vinner pucken i mittzon och spelar fram Matias Mustonen som snyggt förlänger vidare till Simon Thyni som läckert skjuter in ett backhandavslut.

Knappt hinner pucken släppas innan Sundsvall gör en snabb och effektiv spelvändning från egenzon, 3-2.

Med 4.30 kvar av perioden vinner Sundsvall en tekning i anfallszon, de vinner några dueller och snabbt står det 3-3 inför sista perioden.

Dramatik var ordet! 3-3 inför avgörandet och Kiruna känner trycket att vinna för att skaffa sig ett bättre utgångsläge inför striden om Allettan. Spelet är böljande och målchanserna byts mellan lagen. KIF kommer 3-1, Sundsvall har stolpskott gånger två, KIF får ett läge som blir returer och missar öppet mål innan avgörandet kommer.  Efter en fin spelvändning dribblar sig Feliks Morozov sig fram till ett 2-1 läge, passar fram till Jacob Hansson Geidon som tråcklar in 4-3 pucken. 7.15 kvar på klockan, vad ska hända nu? Med knappt två min kvar tar Sundsvall timeout och sen målvakten för att spela 6-5. Sundsvall etablerar spelet i Kirunazonen och flertalet icingar slås, men ett hårt kämpande hemmalag reder ut stormen och tar hand om poängen. Dramatik är en korrekt beskrivning, både utifrån matchens betydelse för bägge lagen och hur matchen utspelade sig. Det var nog många i publiken som hade hög puls när det skulle avgöras.

Söndag stod Örnsköldsvik på agendan. Det kanske inte var dramatik men absolut snygga mål. Kiruna börjar matchen ganska piggt men det är är Övik som tar ledningen. Innan periodvisslan ljuder har KIF vänt på steken, på tavlan står det 4-1. Första målet kommer ett långt anfall där alla spelare på isen är involverade och slutar med en passning in framför mål av Emil Pettersson till Jacob Hansson Geidon som stöter in pucken. 2-1 direktskjuter Jacob Hansson Geidon stenhårt snyggt assisterad av Philip Kemi och Teemu Siironen. 3-1 kan Teemu Siironen stöta in i öppet mål efter att pucken gått från Kirunaspelare till Kirunaspelare i anfallszon. 4-1 gör Hampus Hagström efter att först Hampus spelat fram Alexander Rotmalm till ett friläge som missas, men sen ger Alexander tillbaka med en kalaspassning till öppet mål för Hampus.

Andra perioden är sämre för Kiruna. Spelet böljar fram och tillbaka. Ett mål faller i perioden, också det snyggt. I powerplay går pucken på ett snöre från Matias Mustonen, Markus Magnusson till Viljami Kupiainen som skjuter hårt i krysset.

I sista akten kanske det finaste målet kommer. I powerplay är grabbarna spelsugna och direktpassningarna gör att Övik spelarna blir vilsna. Philip Kemi, Teemu Siironen, Jacob Hansson Geidon, Philip Kemi, Teemu Siironen och direktskott av Jacob Hansson Geidon. 6-1, klart och betalt!

***

Henrik Sahlin om helgen

Två matcher och maximala 6 poäng. Hur känns det?

– Två olika typer av matcher. Mot Sundsvall så är jag inte jättenöjd hur vi presterar men jag är nöjd med vinst och kämpaglöden. Första perioden mot Övik är bra. Vi visar upp spelglädje och gör fina mål. Resten av matchen blir avslagen då det är avgjort men viktigt att vi tar poängen och alltid viktigt att vinna på hemmaplan inför hemmapubliken.