Förlust mot Brödernas, chans till revansch mot Vallentuna

Kiruna hade under lördagen en tuff uppgift mot storsatsande Brödernas Väsby hemma. Ett motstånd fyllt av rutin både från SHL och Hockeyallsvenskan.

Kiruna fick en jobbig start på matchen med 0-1 redan efter drygt tre min. Efter halva första perioden drabbas KIF av två utvisningar och tvingas spela 3 mot 5 men reder ut situationen tack vare smartness och hjärta. Efter 17.04 tar Brödernas ledningen med 0-2 efter markeringsmissar av KIF i egenzon.
Perioden är ganska avvaktande och jämn spel- och chansmässigt men det är Brödernas som leder med 0-2.
Skottstatistik 6-8

Andra perioden har ett högre tempo och Kiruna lyckas trycka ner Brödernas långa stunder men utan att skapa alltför många målchanser, samtidigt som Brödernas är vassa i sitt omställningsspel. Efter 13.43 får KIF spela 5 mot 4 och chansen att reducera men det vill sig inte alls utan Brödernas utökar till 0-3. Innan perioden är slut gör Brödernas ytterligare ett mål och punkterar definitivt matchen.

Tredje perioden blir som den ofta blir när matchen upplevs som avgjord. Två lag som bara vill spela av matchen och inte mycket av intresse händer. Brödernas gör ett mål och bägge lagen får ta nya tag i morgondagens matcher.
Skottstatistik 5-7
Totalt 17-23

***
Mattias Älvero

Om vi börjar med matchen mot Brödernas, vad tänker du om den?
-Jag tycker vi står upp bra spelmässigt. Vi följer vår gameplan och grabbarna krigar på riktigt bra. Jag är mest nöjd med vårt presspel.

Vi släpper tyvärr in för enkla mål. Ska vi vinna sådana här matcher så måste vi vara konsekventa och minimera misstag för det är svårt att göra mål mot såhär bra motstånd.

När vi får våra chanser måste vi bli mer desperata och inte passa bort våra målchanser.

Om vi vänder blad till Vallentuna. Vad är det för typ av motstånd?
-Vallentuna har en helt annan typ av spelidé. De är mer passiva och vill sänka farten i spelet och utnyttja motståndarens misstag. Det blir intressant att möta Vallentuna, det blir något nytt för oss som är van vid motstånd som sätter hård press i norra serien.

Hur ser laget ut inför Vallentuna?
-Vi kör med samma lag. Vi har någon som är tveksam till start men jag hoppas alla kan vara med.

***

Kan du inte vara på plats finns det chans att se matchen via Hockeyettan play.
Kiruna IF – Vallentuna Hockey till matchen

Du som är prenumerant hos lokaltidningarna kan även se matchen på NSD och Kuriren.