Dubbla bortamatcher i Stockholm på agendan

Kiruna sätter sig på flyget idag för på fredagen möta Vallentuna och lördag Brödernas/Väsby. De två hemmamatcherna slutade med förlust mot samma lag och nu hoppas KIF på revansch.

 

I den jämna tabellen placerar sig Vallentuna på en 7:e plats och storfavoriten Brödernas/Väsby som sexa. Snart har hälften av matcherna spelats så det blir viktiga poäng som står på spel för att ta sig till slutspel.

 

***

Mattias Älvero inför helgen:

 

Två bortamatcher igen. Hur är känslan inför resan?

-Känslan är bra. Vi flyger ner idag till Stockholm och är redo för att ge allt för att plocka poäng. Vi tar med en extra trunk så poängen ryms på flyget, haha. Vi har lyxen att KIF låter oss flyga och har inget att skylla på. Det är inte alla lag som har råd att flyga, så det är något jag hoppas vi kan använda som fördel.

 

Vi är ute efter revansch efter förlusterna mot Vallentuna och Brödernas hemma. Det är två helt olika typer av lag vi kommer möta. Vallentuna är ett lag som backar hem i mittzon och väntar ut misstag från motståndarna. Jag är imponerad över hur disciplinerat de spelar och förstår varför de vinner matcher. Viktigt i denna match blir att inte tappa puckar i mittzon och få pucken djup i anfallszon för att därefter skapa målchanser och långa anfall.

 

Brödernas satsar stenhårt och har grym kvalitet i laguppställningen. De försöker vara kreativa och vinna matcher på egen styrka. För att vinna behöver vi komma upp i samma uppoffrande försvarsspel som mot Hudiksvall.

 

Hur truppen ut inför avresa?

-Vi åker med samma trupp som förra helgen. Skadeläget ser bättre ut och jag räknar med att Adam Oja och Hugo Alatalo är med och konkurrerar om platserna i matcherna nästa vecka.

 

***

Kan du inte vara på plats finns det chans att se matchen via Hockeyettan play.
Vallentuna Hockey – Kiruna IF till matchen
Brödernas/Väsby IK HK – Kiruna IF till matchen

Du som är prenumerant hos lokaltidningarna kan även se matchen på NSD och Kuriren.