Piteå visade sig starkast i dagens match

Ett decimerat Kiruna där många spelare är bort på grund av olika anledningar, får det jobbigt i första perioden där det är Piteå som har det mesta utav spelet och man göra det svårt för hemmalaget få igång något typ av spel. Piteå spelar bra och stressar ett hemmalag som har det svårt att få några längre anfall. Ludvig Christoffersson gör det bra i målet som håller Kiruna kvar i matchen. När det är ett lag som spelar bra och det andra laget har det svårt så kommer tillslut ett mål för det andra laget. Och det är Piteå som tar ledningen med fem minuter kvar av perioden. Och det är Linus Lindmark hittar en lucka bakom Ludde som storspelar.

Resultatet står sig perioden ut.

Efter pausen är det som att det är ett nytt Kiruna-lag som kommer ut till perioden. Man får ha mer puck och man spelar riktigt bra när man får ner Piteå i försvarzonen. Man rör på sig riktigt bra, kommer till många chanser som man med lite tur hade fått in någon puck. Dom som snurrar friskt under perioden är första femman med Mustonen, Siironen, Alatalo, Kupiainen och Ahlmark. Perioden blir mållös och Piteås 0-1 ledning står kvar.

Sista perioden är lite av en ställningskrig där målen börjar att trilla in. Piteå ökar på ledningen genom Arvid Sundin. För att tre minuter senare så kvitterar tillslut Kiruna genom Hugo Alatalo efter en mycket fin pass från William Palovaara. Jublet blir dock kortvarig för redan 90 sekunder senare göra Piteå sitt tredje mål genom Theo Keilin. Efter målet är det en skön väg för Piteå som bara spelar av matchen. Man avgör även matchen med att göra ett fjärde mål genom Linus Hedman med fyra minuter kvar av matchen.

Kiruna gör det bra trots så många spelare borta. Hela åtta spelare var ej med i denna match. Man ersätta dom med spelare från J20-laget där ingen utav dom gjorde en dålig match. Dom skall vara stolta över deras insats.