10-årsjubileum skall firas under säsongen.

Nu blickar Kiruna IF framåt till nästa säsong.

Det har nu gått tio år sedan som Kiruna IF klev ut på isen i en regnbågströjorna vilket väckte reaktioner i media och bland allmänheten. Vi ville med detta uppnå större acceptans i samhället och få bort stereotypbilden av en ishockeyförening. Detta gjorde att vi uppmärksammades i medier och galor. 2015 tilldelades vi t ex. Sportspegelns pris på idrottsgalan i globen. Och efter mycket stök och bök lyckades vi bli HBTQ cerifierad.

En omcerifiering genomförde även sommaren 2022. Vi planerar även att starta nya ledarutbildningar internt och genomföra planerade aktiviteter.

10-års jubileumet måste uppmärksammas, och vi har lite planer för det. Vi börjar på Kirunafestivalen lördag kl 14:30 på Viscariascenen.

Kom och var med. Vi ser det även som en möjlighet att påminna Sverige att vi var först  ut med detta och att vi fortfarande finns kvar och fortsätter arbetet.

Eftersom vi vill vara en del av samhället, så är detta en viktig pusselbit i vår kommunikation kommande säsong med våra samarbetspartners och även generellt.