Bois nära, men föll

Bois var det starkare laget större delen av dagens möte med Väsby, men föll ändå med 1-2 (0-1,0-1,1-0). Därmed så blir det en femte och avgörande match på onsdag i Väsby, där en semifinalplats går till vinnaren.

Bois gjorde precis som under gårdagens match, att man kopplade ett rejält grepp om matchen redan från start. Man tryckte ner Väsby djupt ner i egen zon och snurrade rätt bra med dem. Vincent Reimer är nära att ge laget ledningen när han serveras pucken mitt i slottet, men målvakten Victor Olsson stod för en vass benparad. Han räddar också när Tobias Aronsson snyggt lägger pucken på ena sidan av backen och går på andra och på så sätt kommer ren med Olsson, men avslutet räddas som sagt. Bois har fler lägen, medan Väsbys anfall känns både sporadiska och tandlösa. Men så checkar Filip Barklund av en Boisback pucken och kommer till skottläge, det täcks dock, men den studsar istället fram till Jacob Spångberg som hittar rätt på Sandbergs klubbsida. Såväl ologiskt som orättvist, men sån är hockeyn ibland.

Den andra perioden var betydligt jämnare. Där turas lagen om att ha initiativet, och lagen får också några spelvändningar på varandra. Vid den första så kommer också 0-2. Carl Wassenius kommer som släpande trea och får pucken, och trots att två Boisare är i stort sett ifatt så lyckas de inte hindra honom från att sprätta upp 0-2 i klubbkrysset. Bois har i sin tur ett friläge, när Roman Semjonov kommer helt ren med Victor Olsson från blålinjen, men Olsson räddar både skottet och returen. Bois har också flera lägen vid ett och samma tillfälle, när Simon Eriksson först skjuter, skottet räddas och går ut till Johan Frick i guldläge, men pucken fastnar i röran framför mål och sedan är det Oscar Cederqvist som får det sista läget, men hans skott från nära håll går utanför. Även Jesper Lindén har ett bra läge när han serveras pucken vid ena stolpen, men Olsson räddar. Väsby har också ett par lägen, det vassaste efter en tre mot tvåa där avslutet kommer från sidan, men Sandberg räddar.

Bois skulle dock få hål på Olsson till slut. Det kommer i inledningen av den tredje perioden när Bois spelar powerplay. Jesper Lindén Laddar för ett direktskott, men han skottpassar istället till Joel Thulin på bortre stolpen som får öppen holk att stöta in pucken i.  Efter det inleds en lång jakt på mål, där Bois allt mer desperat och med eftertryck förlägger pucken till anfallszonen. Med undantag för några spelvändningar när Bois lägger allt mer mankraft i offensiv zon, där de har ett riktigt bra läge men skjuter utanför, så är det Bois för i stort sett hela slanten. Manne Håkansson har ett guldläge från nära håll men missar mål, Joel Thulin serverar från bakom mål André Astley Rydberg vid ena stolpen med ett läckert mellan benen-pass, men Olsson är med. Det allra mest gyllene läget har dock Andreas Thelander, som med en handledare prickar klockrent i stolpen. I slutsekunderna så är även Simon Eriksson nära att få träff på ett instick men missar och då rinner tiden ut och Väsby vinner matchen.

Det var absolut inget fel på Bois insats idag, men idag studsade det emot. Vi får hoppas att laget har mer marginaler på sin sida nu på onsdag, för då avgörs matchserien med en femte match uppe i Väsby.

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd