NYFÖRVÄRV

Under senaste dagarna har ännu två nyförvärv presenterats i Christoffer Malms lagbygge.
Målvakten Oliver Tornerefelt utgör den andra och sista biten på målvaktssidan och sent i eftermiddags kunde forwarden Nils Juntorp presenteras.

Christoffer Malm delar med sig av sina tankar kring senaste presentationerna:

”Oliver kommer hem till Skåne och tillbaka till Kristianstad IK! Med Olivers signatur har vi nu gjort klart med båda målvakterna och därmed klara på den positionen. I Oliver får vi en driven målvakt som hela tiden vill bli bättre. Han kommer tillbaka med ännu mer erfarenhet och rutin efter några år iväg på andra ställen sen senast han tog på sig vår tröja. En mogen kille som är beredd att ta upp kampen om matcher och istid vilket kommer driva båda våra målvakter framåt i kampen om vem som ska vakta kassen.”

”Nils är en ung, lovande spelare som jag haft ögonen på väldigt länge. En spelare jag pratade med redan när vi var ett hockeyallsvenskt-lag i våras och som nu bestämt sig för att komma ner till oss i ettan! Jag tror Nils med sina verktyg och sitt driv kommer utvecklas till en väldigt bra spelare hos oss och det ska bli väldigt intressant att följa hans resa. Han gjorde en stark avslutning i HV71s J20 och blev draftad av Chicago Blackhawks innan han åkte över och spelade sitt sista junior-år i USHL (USA). Mer än som spelare är han en människa jag bara hört bra om från både Chicago samt tidigare tränare i hans karriär och jag vet att vi får en grym kille i laget och omklädningsrummet.”

Vi hälsar båda två varmt välkomna till Kristianstad och KIK!