DET SOM VAR – DET SOM KOMMER – OCH EN FRAMTIDSBILD

Hej alla gröna KIK-are där ute i solen!

Sportchef Christoffer Malm som har ordet,

Säsongen 23/24 är förbi och slut sedan några veckor tillbaka och säsongen 24/25 är runt hörnet. Givetvis finns det tid för en massa sol, bad, glass och annat roligt innan vi ska sluta upp i ishallen igen, förhoppningsvis tillsammans med alla er som stöttade oss under säsongen som gick.

Jag ska försöka sammanfatta en hel del i tre olika steg.
Säsongen som gick – säsongen som kommer – och hockeyn ur ett större perspektiv i KIK.

Om man ska försöka sammanfatta säsongen som var utan att behöva skriva en bok. Vart ska man då börja?

En lång sommar blev ännu längre när vi i slutet av juli 2023 fick reda på att vi skulle börja om i hockeyettan. Den historien kan ni och ingenting vi ska älta längre.

Vi startade upp arbetet så snabbt vi kunde och vi fick med oss det som jag än idag kallar den kärnan som ens gjorde det möjligt, och därefter fick vi fylla resterande luckor.
Vi spelade en höst på väldigt lite folk, men gruppen växte sig starkare och starkare för varje dag och träning som gick.
Ganska snabbt in i säsongen kände jag som ledare att vi är inte sämre än något annat lag här i söder och att vi kan nog gå långt med detta lag. Det hör ganska ofta ihop med just gruppdynamik – något som jag tror alla känner även ute på sin arbetsplats, att om man har en bra grupp att arbeta i kan man antingen nå sina mål snabbare eller som i vårt fall bli bättre och bättre och att man verkligen skapar den där ”vi”-känslan.
Hösten gick och allettan-platsen säkrades. Väl framme i allettan började en 18 matcher lång resa för att skapa sig en så bra plats som möjligt inför slutspelet.

Vi ville vinna allt.

Vi ville vinna varje match och vi ville vinna den där serien.

Det gjorde vi också och blev på så sett också rankat som det högsta laget i hockeyettan, vilket gjorde att vi skulle få välja motståndare först i en semifinal och alltså fick hoppa över kvartsfinalsrundan.
Vi tittade en drös matcher av potentiella motståndare och hade sedan en lista på hur vi rankade lagen om de gick vidare. Man ska dock komma ihåg, att vid detta tillfälle när man är framme i semifinal finns inga dåliga lag. Man är 12 lag kvar av 40, som ska bli sex in i en kvalserie. Vårt val föll på Sundsvall – som vi också gick vidare emot.

Kvalserieplatsen säkrad och det var en grym känsla att uppnå – Helt plötsligt stod vi där, som ett av sex lag som hade chansen att (i vårt fall) tävla om platsen tillbaka till hockeyallsvenskan. Vi började sådär, hade en rad bra matcher i mitten och avslutade som alla vet lite sämre vilket gjorde att vi inte knep den där platsen. Den enda platsen av 40 tävlande lag.
Vi hade i mitt personliga tycke precis allt man behövde. Vi hade laget och framförallt spelarna för att klara det. Men det är hockey vi spelar och det kan gå fort.
En otroligt tuff och jobbig avslutning för oss alla och just där och då var det svårt att se något annat än att allt i hela världen var piss.

Men solen går upp igen.
Det ska tävlas om det igen och KIK ska tävla om poäng och göra det roligaste som finns – spela ishockey.
Nu börjar nästa säsong och jag kan bara säga att jag är så enormt laddad inför det som komma skall!

Vad är det då som komma skall?
Berättigad fråga, och i dagens skrivande stund ser det utåt sett inte mycket ut för världen, men desto mer positivt på insidan.

Vi måste som klubb anpassa vår kostym för hockeyettan, vi måste anpassa oss till världen vi lever i.

Vi kan inte gå runt i en urtvättad och solblekt kostym med en HA-logga på och ”tycka” att vi hör hemma där.

Vi måste bevisa det och det jag kan lova er alla, är att vi kommer tävla om det varje dag för att återigen komma så långt sportsligt som vi bara kan.

Vi håller i skrivande stund på att gå igenom hela vår befintliga trupp och känna av hur dom själva känner om framtiden och påbörja vårt nya lagbygge inför säsongen som kommer. Samtidigt som det görs tittar vi utanför ishallens fyra väggar för att se vad vi skulle kunna fylla på med i de luckor som kommer uppstå. Det man också ska ha med sig trots nederlaget i kvalserien är att KIK som klubb, som lag och som förening har skapat ett väldigt positivt rykte om sig vilket gör att spelare vill komma till oss och jag är övertygad om att vi kommer få ihop ett slagkraftigt lag – igen.

Vad kan alla ni där ute göra då för att hjälpa KIK? Alla kan på ett eller annat sätt stötta klubben som man brinner för oavsett om det handlar om att bli medlem, gå på matcherna eller aktivt sponsra på något annat sätt.

Det som syns och känns mest för spelarna är att gå på matcherna.
Det tog många månader innan spelarna slutade prata om hemmapremiären mot Halmstad som exempel och det va en häftig känsla att se staden sluta upp så tillsammans.
Det hoppas jag vi tillsammans kan göra i höst igen!

Hockeyn och organisationen i stort i KIK.
Hockey för mig är det bästa jag vet. Det har den alltid varit och jag ser det som en ynnest att få jobba med, och ens kalla det jobb, att syssla med det man brinner för så pass mycket.

Men hockeyn är så mycket mer än att bara bli proffs och spela i NHL.

För mig är det en samhällsnytta, det är ett enormt ansvar i form av att man faktiskt utbildar och tar hand om barn.

Hockeyn kan fostra bra människor och oavsett om man blir proffs eller inte så kommer man alltid ha med sig den där känslan av att kunna samarbeta och jobba i team mot uppsatta mål, men också framförallt det viktigaste – ha roligt med sina kompisar!

Målsättningen med vårt representationslag (A-laget) är givetvis att vi ska vara med och slåss om den enda platsen som just nu finns till hockeyallsvenskan.

Vi som klubb har även påbörjat ett större strategiskt arbete som ska sträcka sig fram till 2030.
Sportsligt vill vi också ta steg i serierna för våra juniorlag för att bli den ledande hockeyklubben i regionen. Vi siktar även kommande år på att få en större delaktighet och röd – eller grön – tråd i hela föreningen vad gäller saker som spelsystem, utbildning och att allt vi lär ut kommer från ett renodlat syfte som är gemensamt för alla inom vår fina klubb.
Vi vill också som klubb hela tiden och inte bara i år växa vad gäller antalet ungdomar i klubben, båda pojkar men självklart också flickor. Till detta kommer vi att i större utsträckning försöka synas mer i stan och en av de sakerna kommer vara att besöka skolor i runt om i kommunen och informera om vad vi som klubb kan erbjuda.

Alla vi i organisationen

Styrelsen

Sportsliga ledningen

Kansliet

önskar er en helt fantastisk sommar och ser fram emot när vi ses igen i augusti!

Tills dess – håll utkik på våra sociala medier för löpande nyheter och information.

Signerat Christoffer Malm, Sportchef KIK