Intervju med Wiggo Weinö

1.Wiggo vem är du och hur kommer det sig att du lirar hockey?

– Jag kommer från Göteborg och har Lerums BK som moderklubb där allting började. Har spelat ishockey sen jag var 2 och började med det för farsan och storebrorsan spelade och fastnade direkt.

2.Har du sysslat med några andra sporter tidigare?

– Spelade Fotboll fram tills jag var 12 sen blev allt fokus på hockeyn.

3.Vilka är dina styrkor på isen?

– Skulle säga min storlek och målsinnet.

4.Hur har det varit att komma till Kristianstad IK?

– Jättebra. En grym plats att utvecklas på och vi har en jättebra och tight grupp vilket gör det lättare att komma hit och köra varje dag.

5. Höstettan är över hur tycker du att den varit både ur lagets del och för egen del?

– Tycker vi genomförde hösten väldigt bra. Vart lite stökigt med spelare som kommit och gått samt en del skador. Men tycker det är ett starkt tecken på att vi har en stark grupp där inne som klarar av att hantera sådana situationer. För egen del tycker jag att jag har mer att få ut samtidigt som det varit en lärorik höst där man lärt sig och utvecklat en hel del som jag kommer ta med mig in i Allettan nu.

6.På vilket sätt har träningarna förändrats sen ni blev klara för allettan?

– Tycker farten och intensiteten har höjts upp sen blir det ju så när man vet att alla matcher framöver kommer bli tajta fartfylld och varje poäng blir viktig.

7. Direkt efter jul så drog Allettan igång med ett tufft möte med Halmstad hur tycker du att den matchen var?

– En tajt match som jag tycker vi krigar oss igenom. Starkt att få med sig 3 poäng. Lite väl tajt om du frågar mig och det finns väl lite saker vi kan ta med oss framöver men vi vinner ändå rättvist tycker jag.

8.Och bara 2 dagar senare så tog ni emot Tranås här på hemma is hur var den matchen?

– Väldigt fartfylld match, Tranås kommer ut hårt och åker mycket skridskor, men vi för ändå matchen och har mycket puck. Sen tycker jag vi slappnar av lite efter mitten på 2a perioden och ger dom lite väl mycket chanser att komma tillbaka i matchen. Men skönt att vi ändå får med oss 3 poäng och starkt av gruppen.

9. Nu har det blivit 2024 och på fredag så väntar Vimmerby på hemma is, vad blir nycklarna att det ska bli en riktigt rolig match?

– Vimmerby är ett skridskostarkt lag och har som oss fått en bra start på Allettan så det kommer bli en fartfylld och rolig match så hoppas vi kan fylla hallen och få ett jäkla tryck på Fredag.

10.Som sagt på fredag väntar en tidig seriefinal i Allettan, har du någon uppmaning till Kristianstad publiken att ta sig till Ishallen?

– Hoppas verkligen att så många som möjligt kan ta sig hit. Publiken betyder grymt mycket för oss och när de är ett jäkla drag här inne så är det som att spela med en sjätte spelare på isen och det tror jag vi kan få grym nytta av på fredag.

 

Lyssna på Wiggo och köp din biljett här och stötta fram laget till en tredje raka!