Lär känna #9, Oscar Lundin!

1.Oscar berätta lite vem du är och hur du kom in på hockey, var det började och var du varit tidigare?

– Jag är 22 år och är från Stockholm från början. Min karriär startade i Djurgårdens IF där jag spelade fram till U14. Efter det så bestämde sig familjen för att flytta upp till Leksand där jag spelade fram till sista året i J20. När jag spelade mitt sista år i Leksand så kom corona och då var jag tvungen att söka mig vidare för att kunna fortsätta spela hockey det året, eftersom att J20 serien stängdes ned. Då blev det spel i Tyresö/Hanviken där jag spelade fram till och med förra säsongen. Sedan när vi åkte ut ur slutspelet förra året så fick jag chansen att vara med Djurgården där jag även spenderade sommaren och början av denna säsong.

2.Vilka är dina styrkor på isen?

– Jag skulle säga att jag är en tvåvägsback som har de främsta styrkorna i passningsspelet. En stabil back som prioriterar det enkla spelet före det svåra.

3.Hur har det varit att komma hit till KIK?

– Det har varit en riktigt rolig start av denna säsong för mig, både utanför isen och på. Det är ett riktigt skickligt gäng och en riktigt rolig grupp att vara med i. Sedan har vi en underbar skara fans som följer oss både på hemma och bortaplan.

4.Har du några speciella rutiner innan du går på is före en match?

– Jag har en hel del rutiner innan match, om jag skulle gå igenom alltihop så skulle det ta upp hela intervjun. Men jag kan väl säga att jag kommer ned till hallen ungefär 30-40 min innan samling. Tar mig en kopp kaffe, efter samlingen så går vi ut och spelar tvånudd. Sedan går jag ut och värmer upp vid en speciell tidpunkt, börjar byta om vid en viss tidpunkt. Sedan på isvärmningen så har man en hel del grejen som man ska göra.

5.Du bildar ju backpar med Oskar Hassel, hur är han som person och att spela tillsammans med?

– Oskar är en väldigt lugn person som kanske inte gör så mycket väsen av sig utanför isen, vi sitter ju bredvid Wiggo i omklädningsrummet så han brukar sköta hetsen och snacket där. På isen så är det inga konstigheter, han är en oerhört skicklig spelare som jag kan tycka spelar i fel liga. Han kan spela offensivt och defensivt i alla tre zoner av banan.

6.Vilka är de stora skillnaderna på att spela i Höstettan och Allettan?

– Jag skulle säga att matcherna blir jämnare, man känner att det blir en helt annan hetta i matcherna. Och alla lag kan vinna över alla, så det gäller att vi går ut till varje match och gör vårt bästa. Då kommer vi få det riktigt kul framöver.

7. 3 omgångar in i Allettan och tre segrar av tre möjliga. Har KIK växlat upp eller vad är det som gör det?

– Vi har fått in bra förstärkning i laget. Vi har kunnat träna på de saker vi känner att vi behöver träna på och alla är med på vad som krävs för att gå vidare och kommer långt.

8. Ni nollade Vimmerby nu senast ta oss igenom den matchen?

– Vi börjar med en väldigt effektiv första period där jag tror att vi tömmer deras energi. Vi har ett bra grundspel där vi är väldigt tajta och ger dom inte så mycket utrymme som är otroligt viktigt när man möter lag som Vimmerby. Andra och tredje perioden tycker jag att vi spelar moget och tar bra beslut både utan och med puck. Sedan har vi även en målvakt som hade hammare och spik med sig och spikade igen totalt.

9. Nu väntar ännu en hemmamatch och denna gång är det Kallinge hur går dina tankar inför den matchen?

– Kallinge är ett lag som vi har haft lite problem med tidigare men går vi ut och spelar den effektiva och mogna hockeyn som vi gjorde mot Vimmerby så ska vi få en rolig kväll. Det gäller att gå in med ödmjukhet inför uppgiften och inte tro att vi kommer få det enkelt, för denna serien är så pass bra att om vi inte krigar mer än dom så blir det tufft.

10.Till sist vad hittar vi på din frukostbricka?

– En idealisk frukostbricka består av ägg och bacon, med två mackor som det är ost och skinka på. Sedan vill jag ha lite kvarg med bär på gärna. Och det absolut viktigaste är kaffet. Men just nu så består min frukost av gröt och kaffe.

 

Bild och intervju: Lars Svensson