Roger Persson inför legendsmatchen!

1.Roger hur är känslan, är ni redo för legendmatch mot Tre Kronors stjärnor?

– Känslan är bra, vi har toppat formen och ser fram emot lördagens drabbning. En rolig grej är att detta är tredje gången KIK möter Tre Kronor. …och jag har faktiskt varit med alla gångerna på nåt vis. Första gången var mitten på 70-talet, då Lasse Björn och grabbarna kom. Då spelade jag för-match med pojklaget. Snart 50 år sen Andra gången var mitten på 90-talet och då spelade vi med A-laget mot dem. Blir alltså tredje gången som veteran nu på lördag då .

2.Hur mycket träning inför matchen har ni kört?

– Vi är några stycken som har kört ett par pass tillsammans förra veckan och nu tränar vi en sista gång ikväll, sen är det dags för match. Annars verkar det som att träningsmängden är och har varit ganska varierande bland gubbarna. Några är på is varje vecka och andra har inte kört på 15-20 år.

3.När spelade du en tävlingsmatch senast?

– Det måste vara 22 år sen.

4.Hur kul kommer det att bli att träffa ”gamla” lagkompisar igen och lira lite?

– Det ska bli otroligt kul att träffa alla. Det blir säkert en hel del anekdoter som kommer upp.

5.Vad fick dig att hoppa på detta äventyr?

– Känns som en väldigt stor ära att få representera KIK Legends, så det var självklart att hoppa på. KIK ligger ju mig väldigt varmt om hjärtat och det har aldrig funnits nåt annat. Sen blir det så klart tufft att ställas mot ett Tre Kronor med stjärnor som lirade på hög nivå så sent som ifjol. Det kommer säkert gå fort och snurras en hel del, men vi tar det för vad det är och hoppas på en underhållande dag för både spelare och publik. Men i huvudena siktar vi på vinst för KIK, får se om kropparna håller med!