J18-kaptenen inför fredagens kvalseriematch!

1.Svante vem är du och hur kom du in på hockeyn?

– Svante heter jag, 17 år från Kristianstad. Har spelat hockey sedan jag var 4-5 år, min pappa har spelat hela sitt liv och det har även mina kusiner (Zeke och Zelma) gjort, har även testat på fotboll men det var inte riktigt för mig så det var väl ganska naturligt att det blev hockey. Jag går just nu 2:året på gymnasiet och läser linjen bygg och anläggning på Wendesgymnasiet.

2.Du är ju kapten för KIKs J-18 lag som inleder en kvalserie uppåt nu på fredag. Kan du först berätta lite hur säsongen varit och hur ni tog er till kvalserien.

– Säsongen har varit väldigt bra tycker jag vunnit 16 av 20 seriematcher, inför säsongen så var vi inte så mycket folk men det har varit några gamla ansikten som dykt upp igen, sen har vi även haft stor hjälp av våra A-pojkar som gjort det riktigt bra. Vi hade Mörrum kvar i vår sista match och var tvungna att vinna den samt att de skulle tappa poäng i sin sista match så att vi skulle kunna sluta som 1:a i serien, så blev det inte. Vi fick möta Trelleborg i play-off i bäst av 3 i matcher och vann med 2-0 i matcher.

3.Har ni inom laget haft som målsättning att ta er till kvalserien?

– Vårt första mål var ju egentligen att sluta etta i serien så att vi skulle gå direkt upp, men eftersom att det inte gick vägen så har vi nu siktet inställt mot kvalserien och ska göra allt för att gå upp i division 1.

4.Ni inleder kvalet hemma där ni tar emot Alingsås på fredag, vad kommer att bli nycklarna i den matchen?

Jag tror att det kommer att bli viktigt att vi spelar pucken till varandra, noggranna med allt vi gör där ute, åka mycket skridskor men att inte glömma att ha kul och att vara avslappnade där ute på isen.

5.Vad vet ni om lagen ni kommer att möta i kvalet i övrigt?

– Har inte superkoll på nåt av lagen direkt, vi vet att vi har allt att vinna och att de lagen som kommer ifrån division 1 har den stora pressen på sig.

6.För ca 2v sen spelade ni playoff hemma mot Trelleborg och den matchen var rätt väl besökt, hoppas ni på mycket publik även på fredag och vad betyder publikstöd för er?

– Vi hoppas på mycket publik på fredag, stödet vi fick i senaste matchen betydde mycket och vi som lag fick en rejäl boost av det, alltid kul när det är hög energi på läktaren och mycket ljud!

7.Hur är känslan i laget så här dagarna innan match?

– Känslan i laget är bra, vi har tränat på bra denna tiden efter senaste matchen, alla är taggade och villiga att ge allt i kommande matcher.

 

Vi hälsar er alla varmt välkomna ner till hallen på fredag 8/3 – matchstart 19:30!