J18-målvakten inför kvällens hemmamatch!

1.Emil vem är du och hur kom du in på hockey och inte någon annan sport?

– Mitt namn är då Emil Nilsson och jag är nybliven 18 åring! Att spela hockey kom rätt så naturligt för mig då min bror spelar hockey och min pappa har spelat hockey men har också varit tränare för min bror. Jag tror även en bidragande faktor till att just valet föll på hockeyn är just de att jag inte direkt är något bollgeni så fotboll eller liknande är inget för mig. Jag valde när jag spelade i B2 att sadla om och bli målvakt istället för utespelare. Jag har alltid tyckt det såg så coolt ut med dom stora skydden och tyckte det skulle vara kul att testa på målvakt och sen fastnade jag och blev målvakt på heltid. En positiv sak var ju att vi hade en skottramp hemma så storebror som är fyra år äldre kunde skjuta på mig på somrarna. Jag går just nu mitt andra år på el och energiprogrammet på Österängsgymnasiet men är just nu ute på praktik.

2.Om vi börjar med att blicka tillbaka lite,

hur har säsongen varit så här långt?

– Det har varit en extremt rolig och lärorik säsong än så länge, vi tog ju oss som bekant till kvalserien nu och vi har såklart som mål att ta steget upp en division.

3.Du har tränat en del med A-laget, vad är de som skiljer en sådan träning från er vanliga träning?

– Nämen en stor skillnad är just farten, det går så sjukt mycket fortare i allt mellan J18 och A-laget, allt från skotten till passningarna till åkningarna allt går fortare.

4.Nu är det dags för tredje omgången i kvalserien för er, hur är känslan i laget?

– Vi har en extremt bra känsla i gruppen och vi har sjukt kul allihop tillsammans men också att hela laget verkligen vill allt och ger allt så känslan i laget är på topp!

5.Grästorp väntar på hemma is på torsdag kväll, vad vet ni om Grästorp?

– Egentligen ingenting mer än att dom kommer från division 1.

6.Vid senaste hemmamatchen så hade ni bra stöd från läktaren, hur mycket betyder det och tror ni på samma stöd nu på torsdag?

– Våra supportrar betyder allt för oss och det hjälper verkligen oss i laget med att ha så mycket folk på läktaren som stöttar oss genom hela matcherna. Jag tror att den goda känslan vi har i laget grundar sig lite i att vi får sådant fantastiskt stöd från läktaren. Vi hoppas att så många som möjligt kan hitta ner till hallen på torsdag och stötta fram oss till tre blytunga poäng!

7.Hur förbereder du dig inför en match?

– Nej men de vanliga är väl försöka sova så mycket som möjligt och äta/dricka ordentligt under hela dagen innan match. Så oavsett om man står eller inte gäller det att vara väl förberedd. Sen har man sina ritualer och annat som jag alltid gör innan match för att ha en god känsla i kroppen.

 

Vi önskar J18 stort lycka till i den tredje matchen i kvalserien!