Sportchef Christoffer Malms ord om valet av motståndare

Valet är gjort och Kristianstad IK valde Sundsvall. Hur gick diskussionerna och vilka har varit delaktiga i valet?

 

  • Det stämmer. Vi har givetvis värderat alla lag vi kunnat välja emellan, både sportsligt och ekonomiskt. Tränarna har gjort ett bra arbete i att utvärdera lagen rent sportsligt och vi har haft bra diskussioner med styrelse och spelarråd där alla fått säga sitt.
    Vi har ett stort arbete framför oss och ska vi nå en kvalserie vilket är vårt mål har vi även vägt in spelschemat i en kommande kvalserie. För att kunna få ut det bästa sportsligt har vi värdesatt att ha kortare resor och ett bättre reseschema.

 

Ekonomin är en annan parameter som vi

alla förstår spelar in, ändå väljer ni ett lag som är ganska långt härifrån.

 

  • Det stämmer. Vi resonerar som så att vi utgår ifrån det bästa för klubben sportsligt och tar vi en längre resa nu så slipper vi den under kvalserien och då väger det sportsliga tyngst. 
    I en kvalserie ska det spelas 10 matcher på drygt tre veckor, vilket är otroligt tajt och vi hoppas ju givetvis att vi tar oss dit. Då vill vi ha skapat bästa möjliga förutsättningar inte minst med ett bättre reseschema. (och då också givetvis ekonomiskt).

 

Om vi går över till det sportsliga, hur har ni använt dessa två veckorna och hur känner spelarna inför att få spela en semifinal till helgen?

 

  • Vi har använt tiden väl till att dels läka mindre skador och kunnat vila dom spelarna som behövt det, men också förberett oss bra och tränat på små detaljer i spelet som vi känt vi kunnat utveckla. Spelarna är grymt taggade och ser enormt mycket fram emot att äntligen få dra igång igen och spela matcher igen. Det är detta vi har kämpat för hela säsongen och det är nu det roliga börjar. Nu ska vi ge allt för att ta oss förbi första hindret och vi alla hoppas vi får bra draghjälp av alla fans och supportrar i helgen att bära fram oss vinster.

 

Har ni några frågor ber vi er kontakta Christoffer på [email protected]