Andreas Röykås-Marthinsen inför Mörrums GoIS IK

HC Dalen har startat Allettan på ett strålande sätt och laget ligger nu på en andra plats i tabellen. I matchen senast mot Skövde IK lyckades man vinna med 1-3 där en av nycklarna var att Dalen höll sig borta från utvisningsbåset. Under söndagen väntar ett möte mot Mörrums GoIS på Smedjehov. Foto: Marcus Vilson

 

HC Dalens start på Allettan har startat på ett strålande sätt där man lyckats samla på sig 12 poäng på fem spelade matcher vilket placerar laget på en andraplats i tabellen efter Nybro Vikings. Under söndagens väntar veckans tredje match för Dalen när man tar emot Mörrums GoIS på Smedjehov. Norrahammarslaget kommer med en betryggande vinst i bagaget när man på fredagskvällen lyckades besegra Skövde IK med 1-3 där en av nycklarna till segern var att man höll sig borta från utvisningsbåset. HC Dalens lagkapten Andreas Röykås-Marthinsen tycker framförallt att lagets moral blivit bättre dom senaste matcherna.

-Vi visade en väldigt bra moral senast men som egentligen startade redan i matchen mot Vimmerby. Vi visar karaktär över hela isen och hittar sätt att vinna matcher på men det gäller att vi inte blir nöjda där utan fortsätter att kriga på, vilket jag tyckte att vi gjorde väldigt bra mot Skövde senast.

Mörrums GoIS avslutade höstserien på ett väldigt bra sätt men har samtidigt haft det svårt i Alletan med endast tre poäng på fem spelade matcher. Men det är ingenting som Dalen ska lägga fokus inför söndagens match utan det är hårt jobb från första nedsläpp som gäller om Dalen ska lyckas ta ännu en trepoängare i den södra Allettan.

-Mörrum är ett nytt lag för oss i år och man ska inte stirra sig blind på tabelläget. Det gäller att vi fokuserar på oss själva och vara ödmjuka i vårt spel och inte sätta oss i svåra situationer för gör man det då blir man straffad i Allettan. Vi måste fortsätta spela enkelt och göra jobbet och visa tålamod, det gäller att vara ödmjuka inför uppgiften oavsett vilket tabelläge motståndarna har, säger Andreas Röykås-Marthinsen.

Stöd oss gärna genom att köpa en Soffbiljett! Swisha 50 kr till 123-102 17 73, då ingår en Halvapotten-lott värd 20kr. Matchen ser du på Hockeyettan Play.

Piotr Arvidsson
Media & kommunikation
HC Dalen