Målsnål andra träningsmatch för KIF

Säsongens andra träningsmatch blev betydligt mer tillknäppt.

KIF och Piteå spelade 1-1 efter ordinarie tid. Sedan vann gästerna på straffar.

KIF:s mål gjordes av Kevin Lopatto, framspelad av Nico Joki.

Försäsongsmatchandet startade som bekant i onsdags när KIF besegrade AIF med hela 8-5. Då exploderade matchen målmässigt i den andra perioden som slutade 5-5.

Kanske nötte KIF försvarsspel inför den andra träningsmatchen på lördagen när Piteå kom på besök. För man tajtade till spelet rejält och släppte bara in ett mål.

Det gjordes av Piteås Oscar Nilsson efter 11,17 in i andra perioden.

Det dröjde ända till 13,43 av den tredje perioden innan Kevin Lopatto kunde kvittera.

Därmed gjorde han sitt tredje mål för sin nya klubb. Snacka om att amerikanen har fått en fin start i Kiruna.

Matchen gick till straffar där Piteå till slut vann.

De 276 som tog sig till Lombia den här lördagen fick se ett bekant ansikte men i ”fel” tröja. Kirunasonen Rasmus Similä., som bytte till Piteå inför den här säsongen, fick komma hem till Kiruna tidigt och spela hockey.

Nästa träningsmatch för KIF är nästa lördag när man åker på försäsongens enda bortamatch. Då väntar Narvik i Norge.