Hudiksvall knep bonuspoängen i Piteå

Datorhaveri för undertecknade ställde till det med referatet i lördags. Efter mycket om och men är nu datorn tillbaka på banan precis som Hudik Hockey på vinnarspåret.

Det stod en del på spel i dagens match men inget av lagen kom ut särskilt avvaktande, det var mycket kamp och lagen bytte chanser med varandra.
Piteå skulle få en bra chans att ta ledning i matchen då man halvvägs in i första perioden fick chansen i powerplay efter att Hudik stoppat en Piteåkontring med en holding.
Inför helgens match mot Kristianstad så har det funnits mycket att önska av Hudiks boxplay men i helgen så började man visa att man fått ordning på det, det spåret fortsatte man på i dagens första boxplay för Hudik tillät inte Piteå att skjuta ett enda skott på dessa två minuter.
Efter utvisningen tar Hudik över, man pressar högt och vinner mycket puck men när signalen går för att första perioden är slut så är skottstatistiken 8-7 till hemmalaget och 0-0 på tavlan.

Hudik börjar den andra perioden på samma sätt som man avslutade den första. Man är spelförande och har längre anfall men Piteå sticker stundtals upp i snabba och farliga kontringar, oftast ledda av skridskoskicklige Linus Hedman.
Piteå tilldelas också matchens andra powerplay. Hudik börjar även detta boxplay bra men med cirka trettio sekunder kvar av det så ska målnollan i LF Arena spräckas då Piteå får hål på Hudiksvall.
Efter Piteås ledningsmål tar Hudik återigen tag i taktpinnen och med drygt en minut kvar av mellanakten så är det Hudiks chans att få spela med en man mer på banan och det tar bara nio sekunder innan vi har kvitterat i LF Arena och vi går återigen till pausvila med oavgjort resultat.
Denna period slutar skottstatistiken 15-4 till Hudik.

Tredje period är tre minuter gammal när Hudik tar ledningen med 2-1 det är Samuel Eriksson som håller sig parkerad framför kassen och skickar in en retur på ett backskott.
Efter ledningsmålet så spelar Hudik av mycket tid och har rätt bra kontroll på det men med cirka fyra minuter kvar så kvitterar Piteå och bara femton sekunder efter kvitteringspucken ska Piteå få chansen i powerplay men Hudik fortsätter spela stabilt i boxplay och reder ut det hela och vi har sudden death.

Hudik går segrande ur sudden death efter att Marcus Limpar Lantz hållit sig framme på en retur.
Bonuspoängen till Hudiksvall och man knappar in en poäng på ledande Kristianstad eftersom dom förlorade mot Brödernas/Väsby.
Ett Brödernas/Väsby som ligger tvåa i tabellen på samma poäng som Hudik men med ett plusmål bättre.
På Torsdag så möts Hudik och Brödernas/Väsby hemma i Holmen Center.