Bois hämtade in nytt underläge, men föll i bra match

Bois stod än en gång för en stark upphämtning när man tog emot förhandsfavoriterna Karlskrona ikväll. För Karlskrona gjorde först 0-1 i den första perioden och sedan 0-2 i den andra innan Bois kunde först reducera i powerplay i den andra och sedan också kvittera på ett nytt powerplay i den tredje. Därmed så plockade båda lagen var sin poöng, men extrapoängen kom att gå till Karlskrona då de kunde vinna efter straffar med 2-3 (0-1,1-1,1-0,0-0,0-1).

Om laget

Bois kunde mönstra ordinarie lag denna match, vilket innebar att man mönstrade dessa formationer.

Första perioden

Det var Karlskrona som kom ut något bättre de första 2-3 minuterna och har några embryon till målchanser, men det första stora målchansen var Bois. Andrafemman skapar tryck i Karlskronas zon, får in pucken framför mål där Bois försöker slå på dne både en och två gånger innan den ser ut att gå in i en båge över Karlskronamålvakten Aleksanteri Heiskanen. Men på något vis lyckas han ändå få stopp på pucken och det blir inget Boismål den gången. Sedan böljar spelet lite fram och tillbaka, men båda lagen var starka framför egen kasse, så även om pucken hamnade där så var det försvaret som vann pucken varje gång och kunde få undan den. Men så får Karlskrona en tekning och vinner den, och John Henrion skjuter ett skott som letar sig igenom spelargröten och förbi en skymd Anton Malmborg i Boiskassen.

Efter målet så tar Bois rätt tydligt tag i taktpinnen, man får flera långa anfall. Det ger några riktigt farliga chanser för Bois del med, en är när Jesper Lindén hittar Oscar Tellström efter en fin genomskärande pass till bortre stolpen, men Heiskanen är snabb i sidled och tar både första direktavslutet och returen. Bois vinner också en del puck med sina höga forechecking, och när Tellström bryter på offensiv blå så ger det honom ett friläge, men Karlskronamålvakten räddar.

Andra perioden

I den andra perioden så är det Karlskrona som kommer ut hårdast och sätter hög press på Bois. Bois har lite svårt att hitta vettiga uppspel och efter ett långt anfall så får Alexander Bergström pucken. Från rätt dålig vinkel så drar han ändå upp pucken i första krysset och det står 0-2 på tavlan. Bois får efter det en utvisning, men Bois boxplayspel har lyft sig flera klasser på slutet och Karlskronas normalt sylvassa powerplay kommer inte till något vettigt avslut. När det ett par minuter efter avklarat boxplay blir Bois tur att spela med en man mer så är man betydligt mer effektiva. Tobias Aronsson peggar upp för Anton Blomberg, som lossar stora kanonen som sitter i nättaket till 1-2. Bois har ytterligare ett läge när Jesper Broeng får ett skottläge snett ut från 2-3 meter, men Heiskanen räddar.

Tredje perioden

Bois behöver jaga för mål i den tredje perioden och man öser på från start. Tellström har dubbla fina skottlägen, först från vänster, sedan mitt i slottet, men Heiskanen räddar första och andra går utanför. Otto Henell bryter in från kanten och lägger ett backhandavslut mot första krysset som Heiskanen gör en kanonräddning på. Men när Bois med drygt sex minuter kvar får powerplay så kommer till slut kvitteringen. Blomberg skjuter igen, men Heiskanen räddar, men returen vinner Erik Olsson ut till Gustav Lindberg som från dålig vinkel ändå lyckas hitta in med pucken och det är kvitterat.

Med knappt två minuter kvar av matchen så får Karlskrona sitt tredje powerplay, men ännu en gång så står Bois upp riktigt bra och reder ut det i praktiken utan problem. Matchen slutar med andra ord 2-2 efter ordinarie tid.

Sudden och straffar

Bois har suddens överlägset bästa chans, sedan Simon Svensson fått ett rent friläge, men defensivbacken kanske inte är den vanaste i de lägena och Heiskanen kan rädda. Det vbetyder att det blir straffar. Där inleder Malmborg med att rädda och Wistén med att göra mål. Men sedan var det roliga slut för Bois del, Karlskrona sätter sina nästa två medan Bois missar och därmed tar Karlskrona extrapoängen.

Summering

Sammanfattningsvis en bra match mellan två bra lag. Båda lagen var väldigt starka framför egen kasse, vilket gjorde att det var få returer och skymningar från anfallande lag, och målvakterna fick inte så många svåra skott mot sig. Flest svåra lägen fick dock Heiskanen, framför allt fick han rädda flera frilägen, något Malmborg slapp göra.

Många var bra i Bois idag, men Hugo Pettersson var verkligen pigg mot sina forna lagkamrater, och Anton Blomberg fick göra sitt första mål. Även backsidan ska överlag ha mycket cred för sin insats, Karlskronas vassa målchanser de släppte till var lätträknade.

Nu väntar Troja hemma i nästa omgång på söndag. Det blir också den första matchen i andra halvan av allettan, den första halvan har genomförts av Bois med betyget MVG. Nu hoppas vi på ett om möjligt än bättre betyg när serien summeras.