Bois klara för slutspel, och Lindén efter matchen!

Bois poäng i gårdagens match mot Tranås visade sig idag räcka för att säkra slutspelsplatsen. För i och med att Visby förlorade mot Karlskrona så är Visby fyra poäng efter med endast en match kvar att spela, och därmed står det alltså klart att Bois får spela slutspelshockey även i år. Första matchen spelas på bortaplan den 5/3, vilket motstånd det blir är dock inte klart ännu. Om detta visste dock inte Jesper Lindén något när jag intervjuade honom direkt efter slutsignalen. 

Jesper Lindén, är det bara depp efter en suddenförlust, eller finns det lite ljus att ta med sig?

– Just nu är det nog mest bara depp, det är så tufft när vi hämtat upp ett 0-3-underläge och ändå tappa matchen. Men imorgon så kanske man kan se att det är en viktig poäng. (Ja detta visade sig också stämma, då Visby förlorade sin match idag mot Karlskrona, därmed gjorde poängen att Bois är definitivt klara för slutspel!)

Det är en dryg halv period där ni tappar, det är den dryga första halvan av den andra perioden, där jag upplever att ni blir lite passiva, håller du med?

– Ja absolut, vi blev passiva och så gör vi för enkla misstag och gör inte det vi ska göra och det vi har pratat om i försvarsspelet. När vi gör det bra så spelar vi disciplinerat och det gör vi inte där och blir straffade hårt.

Men samtidigt: Vilken moral att hämta upp till 3-3!

– Ja det var jäkligt skönt! Vi fick in två snabba där i slutet av andra, det var väldigt viktigt för det mentala. Sedan tycker jag vi gör en bra tredje med och skulle ha gjort något till där, även om Sandberg får stå på huvudet i slutsekunderna.

Och du gjorde två mål!

– Nej ett bara, det var Ludde (Ludwig Wistén) som gjorde det andra.

Ok, men ett mål och låg bakom mycket och fick hur mycket istid som helst. Hur orkar du?

– I slutet så var det lite slut på kraft, så man tänkte inte riktigt sista sekunderna i sudden där, det var därför det gick som det gick. För dåligt. Men det var mycket speltid idag och det var jättekul. Jag tycker vi skapar mycket och är inne på alla tre så det var kul, vi vill ju spela mycket.

Det var inte många byten ni inte skapade en målchans i…

– Nej och vi vill ju vara en ledande kedja och skapa framåt. Jag tycker vi gör en rätt så bra match, men i början av andra så är det hela laget som slutar spela.

Nu måste både Skövde och Visby vinna båda sina matcher som är kvar, känns det som att det ör klar nu?

– Nej jag vågar inte ta ut något i förskott, men torskar de så är vi givetvis jätteglada över det, men man kan inte räkna med att andra lag ska förlora utan vi ska göra vårt.

Nu väntar Kristianstad i sista omgången, tankar om dem?

– De är i jätteform, men när de var här på besök så var vi det bättre laget, det var spelare i deras lag som efteråt erkände att vi körde över dem, men de vann ändå. Så vi är inte rädda för motståndet. Halmstad hade sju raka när vi spräckte deras segerrad, så vi kan göra detsamma på onsdag.

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd