Manne fortsätter i Bois!

Han är bara 20 år gammal, men har redan två a-lagssäsonger i Bois och har tagit en allt större roll. Nu kan Mariestad Bois i samarbete med Hemtrevligt i Skaraborg tillkännage att det blir också en tredje för Manne Håkansson, och han menar att det finns ett par växlar till att få ut av honom redan i vinter.  

Manne Håkansson klar för en säsong till, vad roligt!

– Ja det stämmer, det är riktigt roligt, jag är verkligen laddad för en ny säsong.

Hur säker på var du på att du ville köra i Bois en säsong till, du hade inga tankar på att prova vingarna någon annanstans?

– Jag har trivts i Mariestad sedan dag 1, och det låter väldigt spännande med nya sportgruppen med, så valet var inte så svårt.

Vad säger du om din säsong?

– Den var lite upp och ner, jag startade inte på den nivån jag ville vara på, men efter jul så kom jag upp och i slutspelet så kom jag upp ännu mer, men jag känner ändå att jag har en växel till.

Som åskådare så upplevde jag att du fick mer och mer självförtroende och växte under säsongen mer och mer…

– Ja så är det ju, får man självförtroende så flyter det på på ett annat sätt. När det hackar så funderar man mer och då blir det inte så bra, men med förtroende och självförtroende så växer man och det flyter på på ett annat sätt.

Ja du fick mycket istid under säsongen!

– Ja i slutspelet och i slutet av allettan så fick jag spela så mycket jag ville. Alla vill spela mycket givetvis, men då fick jag mer förtroende. Vi hade många backar förra året, så det var tuff konkurrens, men får man förtroende så flyter det på och då är det lättare att spela bra och i slutspelet så höll jag närmare den nivå jag vill hålla.

Vad tycker du att du utvecklade under säsongen?

– Jag har blivit stabilare i båda riktningarna framför allt. När jag kom upp var jag mer offensiv, men när jag gick upp och blev senior så har jag börjat spela rejälare och spelar mer på kropp och att sedan sätta upp pucken på spelare i fart.

Är det annars en offensiv back du vill se dig som?

– Hade du ställt frågan för några år sedan hade jag svarat ja, men jag har blivit stabilare defensivt och ser mig nu mer som en tvåvägsback. Visst, jag älskar att spela offensiv hockey, men att ta ett defensivt ansvar är minst lika viktigt och jag vill vara så bra som möjligt i isens alla tre zoner.

Du och Simon Svensson spelade mycket tillsammans, hur funkade det samarbetet tycker du?

– Det funkade bra, vi pratade mycket om små detaljer som kunde hjälpa varandra och skapa tid åt oss. Han tog ett mer defensivt ansvar, medan jag var mer offensiv, men vi pratade hela tiden mycket om hur vi skulle spela och det gör det lättare för båda parter.

Hur tycker du att lagbygget ser ut så här långt?

– Det ser bra ut. Det är många som förlänger och någon ny, jag är inte orolig. Nu har vi dessutom sex ögon som spanar efter spelare, så det blir spännande att se vad sportgruppen får ihop.

Vad har du för mål för egen del med kommande säsong?

– Jag känner att jag har ett par växlar till i mig. Det har varit lite bristande självförtroende, jag vill bli en stabil back i alla zoner och vara en back som tränarna kan lita på i alla situationer i matcherna. Nu blir jag ett år äldre med och vet hur det är, så nu ska jag göra en bra försäsong så jag är redo till hösten.

Kan man längta efter sommarträningen?

– Det vet jag inte, men det är ett viktigt jobb som ska göras, det sätter prägeln på hur långt man vill nå. Man märker särskilt i slutet av en säsong hur bra förberedelser man gjort under försäsongen. Tyvärr åkte vi ut lite tidigt år, men då får man längre tid på sig att förbereda sig jämfört med de lagen som fortfarande spelar, så det ska vi dra fördel av nästa säsong så vi är mer förberedda än någonsin.

När börjar man få upp suget igen?

– Det går ganska fort. I år var det lite speciellt uttåg när vi åker ut trots att vi ledde matchserien med 2-1 och kunde avgöra på hemmaplan, så det tog ett tag att smälta faktiskt. Men vi kör igång med laget här om ett par veckor och lagbygget faller på plats och då blir man mer och mer sugen på att dra igång igen.

Vad gör man från säsongen är slut till den gemensamma träningen börjar, ligger man mest på sofflocket då?

– Jag tar någon vecka ledig där jag bara får vara, det är ju extremt intensivt där man gör något dagligen under en lång period, och i slutet är det hockey 24/7 då man är så fokuserad. Så en vecka får man ta ledigt, sedan börjar man köra på egen hand några veckor för att hålla igång innan det gemensamma börjar någon gång i början på maj. Sedan går det snabbt, vips är det augusti igen och säsongen drar igång. Det känns länge, men det går väldigt fort, snart kör vi igång igen!

Till sist: Vad ska du göra i sommar?

– Det blir mycket golf, jag kanske drar iväg och spelar på kusten med kompisarna. Annars umgås jag med vänner och så, som man inte kan umgås med under säsongen så mycket. Annars tränar man på, hoppas på bra väder så man kan åka lite båt med.

Av Krister Holm

Hemtrevligt i Skaraborg har tagit fram ett perfekt erbjudande för dig som BoISare! Boka ett hemstädabonnemang och få 500kr rabatt, varav 250kr går direkt tillbaka till BoIS!*
Kontakta Hemtrevligt i Skaraborg på 073-041 99 02 alternativt [email protected] och uppge att du vill stötta BoIS med ditt städabonnemang.
* Detta gäller om du bokar ett abonnemang på minst 3 timmar varannan vecka. Gäller vid första städtillfället.