Inför Väsby vs Lindlövens IF

Efter en långresa helgen som gick och sex härligt inhämtade poäng väntar nu tre raka hemmamatcher för vårt kära Vilda Väsby. På onsdag kommer Lindlöven på besök och till helgen gästar såväl Teg som Piteå Vilundahallen.

 

Men först ut nu på onsdag väntar alltså närkingarna Lindlövens IF från Lindesberg. Det är ett offensivt skickligt lag som är väldigt duktiga på omställningar. Det märkte vi i på besök i Lindesberg för några veckor sedan då laget sårade oss i mellanakten via snabba kontringar.

 

Laget leds av förstaformationen där Alexander Kovalonok centrar och där Anton Björkman samt Wilson Johansson är ytterforwards som är duktiga på hitta vägar fram till målet. Det är en formation som Väsby verkligen behöver se upp för och just denna trio var på olika sätt inblandade i samtliga fyra mål som laget gjorde på Väsby senast vi möttes.

 

Jag har inför matchen vänt mig till Anton Björkman som verkligen gjort en fin Allettan så här långt. Där har han på sina tolv spelade matcher skjutit in åtta mål och spelat fram till lika många. Så här går hans tankar nu inför drabbningen på onsdag.

 

Hej Anton! Ni har haft en spelledig helg. Skönt att få vila upp sig lite eller vad känner du?

– Tjenare! Precis, vi har haft en spelledig helg och det har varit skönt att slappna av lite.

 

Vad säger du annars om era tolv hittills spelade matcher, är ni nöjda med resultatet av dessa?

– Jag tycker att vi har spelat bra dom flesta matcherna hittills. Det känns som vi är svårslagna när vi spelar som bäst.

 

Vad hade ni själva ställt för målbild inför Allettan och har den reviderats nu eller hur ser den ut?

– Vi vill ju såklart till playoff och det är de som vi har som mål.

 

Du har verkligen exploderat dig fram på isen och fullkomligen öst in poäng i Allettan. Är du i ditt livs form för närvarande känner du?

– Vet inte om man kan säga att det är min livsform men det har studsat min väg nu efter jul och det är roligt.

 

Men hela din kedja har ju verkligen glänst. Vad är det som gör er så bra som du ser på det?

– Vi hittar varandra väldigt bra i vår femma och vi skapar mycket.

 

Ni var också verkligen inblandad i det mesta när vi möttes för några veckor sedan. Vad kommer du ihåg från det mötet?

– Senaste mötet var en väldigt tight match som avgjordes på straffar.

 

Med den matchen på näthinnan, vad tror du väntar er i Upplands Väsby på onsdag?

– Det kommer att bli en rolig match mellan två bra lag. Hoppas på att det är vi som tar med 3 poäng hem.

 

Hur ser annars skade- och sjukdomsläget ut för er? Är alla hela och rena?

– Vi har haft i princip samma lag i hela Allettan vilket har varit bra eftersom vi hade många skador innan jul.

 

Slutligen Anton, vad blir viktigast för er att fokusera på i matchen på onsdag och vad tror du fäller avgörandet?

– Vi kommer att fokusera på vårt spel. Vi trivs på borta is och behöver poäng.

 

// # 38 Anton Björkman – Lindlövens IF

 

Det här är en kille som Väsby absolut behöver se upp för på onsdag men förutom han och hans kedjekamrater så finns det fler i laget som kan göra mål. Offensiven är lagets styrka och det gäller att Väsby inte går bort sig och fyller på med för mycket spelare i anfallszonen utan hela tiden har täckning hemåt.

 

Linus Ryttar stod i målet senast dessa två lagen möttes och han stod även i helgen då han ”stod på huvudet” och gjorde två fenomenalt fina matcher. Hans känsla från dessa och hans tankar inför Lindlöven kan ni läsa om här nedan.

 

Hej Linus! När resan startade i fredags, kunde du ens drömma att vi skulle åka hemåt två dagar senare med noll insläppta mål?

– Tjena Krister! Nja, det kunde jag nog inte men man vet aldrig med hockey. Men att det skulle bli 6 poäng var jag inställd på när jag satt mig på bussen i fredags.

 

Du har i väldigt hög grad varit bidragande till att det blev möjligt. Hur har det känts att stå i kassen under dessa två dagar?

– Tycker det känts riktigt bra under båda matcherna. Var riktigt kul och spela. Grabbarna krigade riktigt bra i båda matcherna.

 

När man har hållit nollan under lördagen, känner du att man har med sig det redan från start i nästa match när matcherna går så tätt?

– Självförtroendemässigt ja, men matchen i sig är helt ny så då gäller det att börja om från noll och glömma det som hänt dagen innan och istället fokusera på nuet.

 

De starka sex poängen gör att vi nu är serieledare med sex omgångar kvar av Allettan. Vi spelar nu tre raka hemmamatcher mot lag som ligger ganska långt efter oss i tabellen. Varför kommer vi inte att underskatta motståndet?

– För att varje match i den här serien är tuff så det finns inget utrymme för underskattning. Gäller att ta en match i taget tills serien är slut.

 

Du och Edvin har verkligen gjort fina säsonger och vi måste ju ha Allettans bästa målvaktspar. Känner du att ni sporrar varandra till stordåd?

– Ja, det känner jag för båda vill ju spela varje match så gäller att ta chansen när man får den.

 

Lindlöven väntar oss nu på onsdag. Ett lag som vi höll på att förlora mot eftersom vi låg under med 4-2 en bit in i sista perioden. Vad kommer du ihåg från matchen?

– Vi skapade mycket lägen men släppte också till en del lägen så gäller tajta ihop vårt försvarsspel.

 

Var det något speciellt i deras spel som du tycker att vi bör se upp för nu på onsdag?

– De spelade mycket på kontring så vi behöver ha koll på det.

 

Slutligen Linus, varför fortsätter vi att spela bra och vad blir avgörande för lycklig utgång även på onsdag?

– Det som blir avgörande är vårt spel i defensiven samt att vi når mer framgång än dem i PP/BP.

 

// # 33 Linus Ryttar

 

Gällande matcherna i Vilundaparkens Ishall så är det kontantfri entré som gäller.

Biljettpriser: Vuxna 110 kr, pensionärer 70 kr, barn och ungdomar mellan 7 och 16 år 70 kr. Barn under 7 år samt ungdoms- och juniorspelare i Väsby Hockeys teamkläder har gratis inträde. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett i Allettan (ej playoff & kvalspel).

 

Det går även att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via Köp biljett här bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett.

 

I entrén till ishallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

Säsongen 19/20 kommer samtliga matcher att sändas via nätet. Om du inte kan vara på plats så ser ni länken till matcherna här nedan.

https://live.hockeyettan.se/vasbyhockey/livesandningar

 

Varmt välkomna till hockeyfesten!!

 

// Krister Holmgren