Här är ÖHF:s målvakter

ÖHF kan idag presentera målvaktssidan till kommande säsong:
Oscar Darnell och Victor Svensson.
Darnell har signerat avtal över säsongen 2022/2023. Svenssons avtal sträcker sig över säsongen 2023/2024.
– Ett spännande målvaktspar som vi både tror och hoppas ska hjälpa oss hitta stabilitet kommande säsong, säger Patrick Edlund, sportchef i ÖHF.

Darnell, född 2002, har Norrtälje IK som sin moderklubb. Därefter gjorde han fyra säsonger i Skellefteås juniororganisation innan han inför säsongen 2021/2022 flyttade till MoDos dito. I slutfasen av förra säsongen spelade Darnell med ÖHF, och gjorde det mycket bra.
– Han var en av anledningarna till att vi löste utmaningen vi ställdes inför. Oscar tävlar i alla lägen, om varje puck. Det är någonting som smittar av sig på lagkamraterna. Att han nu väljer att inleda sin seniorkarriär i ÖHF känns bra, säger Edlund.

Darnell kommer i ÖHF spela i tröjnummer 1.

Svensson, född 2001, är en storväxt målvakt, mäter 191 cm och väger 89 kg. Han har Stenungsunds HF som sin moderklubb.
– Vi hade intresse av att knyta till oss Victor under förra säsongen. Då gick det, av olika anledningar, inte att lösa. Därför känns det mycket bra att nu kunna välkomna honom till ÖHF. Victor är välskolad, spelat juniorhockey med både Frölunda och Malmö. Han har också hunnit känna på seniornivå i Hockeytvåan Södra och har kvalitéer som gör att han är redo för Hockeyettan, säger Edlund.

Svensson kommer i ÖHF spela i tröjnummer 32.

ÖHF kan kring målvaktssidan också berätta att man skrivit utvecklingskontrakt med egna junioren Leo Granholm, född 2005, som fick debutera i A-laget i samband med kvalspelet.
– Leo är talangfull och nu ger vi honom möjligheten att emellanåt vara med och träna med A-laget. Det hoppas vi ska sporra honom ytterligare, hjälpa honom ta steg på sin utvecklingskurva, säger Edlund.