AIF:s tunga besked – lagkaptenen Viktor Mikko lägger av: ”Tiden räcker inte till”

Tungt men inte helt oväntat besked för Kiruna AIF.

Veteranen Viktor Mikko, 31, lägger av.

– Jag är glad att jag kunde spela så länge som jag gjorde. Att få vara med på den resa klubben gjort har verkligen varit roligt, säger han.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 21/22 * Silly season-bilder

 

En trotjänare lämnar ligan.

Kiruna AIF:s nyttige center Viktor Mikko har funderat över sommaren – men har nu bestämt sig för att det är över.

– Det blir ingen mer hockey för mig. Åtminstone inte som det ser ut nu. Vi fick tillökning för många månader sedan, så nu har vi tre små här hemma. De två äldsta har dessutom börjat idrotta. Så tiden räcker inte till längre, säger han till NSD.

Viktor Mikko har totalt gjort över 300 matcher i ligan för Kiruna-klubbarna IF och AIF.

Han debuterade i dåvarande divison ett för Kiruna IF säsongen 09/10 och var i vintras kapten i Kiruna AIF och landade på 25 poäng på 40 matcher. 

De sex senaste säsongerna – två i tvåan, fyra i Hockeyettan – har han spelat för Kiruna AIF och svarat för 244 poäng på totalt 193 matcher.

Hur det känns att det inte blir någon mer hockey på den här nivån? 

– Speciellt. Det är fortfarande semestertider, och det känns rätt skönt att slippa vara i ishallen nu i augusti, men jag kommer säkert sakna hockeyn och grabbarna när kvällarna börjar bli mörkare. Men det är tufft att spela hockey när man har ett heltidsjobb, under säsongen har vi ju bara en eller två match- och träningsfria dagar per vecka, och jag är glad att jag kunde spela så länge som jag gjorde. Att få vara med på den resa klubben gjort har verkligen varit roligt, säger han till NSD.

AIF – där sportchefen Ahti Liikamaa och assisterande tränaren Janne Karlsson i slutet av juli omedelbart lämnade sina uppdrag – är ändå väl rustat inför seriestarten och har nu 21 spelare (två målvakter och 19 utespelare) på avtal och går på is i dag, 15 augusti.

Karlsson, 58, blev förra veckan klar för ligakonkurrenten Kalix.

Superguide 22/23 – ALLT du behöver veta om säsongen * Strecken i tabellerna * Spelschemat * Play off & kval