Janne Karlsson hoppade av i AIF – och är nu klar för Kalix. FOTO: KALIX HC, OLIVER ÅSTRÖM, KIRUNA AIF

Bröt plötsligt med Kiruna AIF – nu är meriterade tränaren Janne Karlsson klar för Kalix * Här är nya rollen

Han värvades hem till Kiruna AIF i somras efter 40 år i hockeyns tjänst ute i landet. 

Nu, drygt två månader senare, är Janne Karlsson klar – för Kalix.

– Det var hela konceptet som lockade. Jag fick möjligheten att jobba med hockeyn på heltid där, säger den meriterade tränaren.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Best of 21/22 * Silly season-bilder

 

30 maj i våras presenterade Kiruna AIF, inte utan viss mallighet, sin nya assisterande tränare för kommande säsong.

Janne Karlsson, 58, valde då att flytta hem till sin moderklubb.

Efter coachjobb i bland annat Björklöven, Södertälje och Karlskrona HK i HockeyAllsvenskan och Växjö Lakers i både HA och SHL tackade han ja till att bli assisterande tränare i AIF bredvid Juhani Matikainen – och han gjorde det med stolthet.

– Att få jobba för min barndomsklubb känns speciellt. Jag är tacksam för att jag får möjligheten att göra det. Det kändes verkligen på riktigt de där veckorna jag var här uppe förra året, sa han då.

Men Karlsson hann knappt börja sitt nya uppdrag innan han var borta.

I en kort artikel på Kiruna AIF:s hemsida 22 juli gick klubben ut med att Karlsson – och sportchefen Ahti Liikamaa – omedelbart lämnar sina uppdrag.

– Jag ville prova på något annat, jag hade ju varit i Växjö i många år. Så det var framför allt för jobbet jag skulle ha vid sidan av hockeyn som jag flyttade upp till Kiruna, och det var väl okej. Fast jag har insett att det är hockey jag vill jobba med. Jag förstår om det här gör folk paffa och kanske även besvikna. Men jag skulle knappt tjäna någonting på att vara assisterande tränare i Kiruna AIF, och jag hade behövt ha ett jobb vid sidan om jag hade stannat. Så det här beslutet beror inte på någon form av meningsskiljaktighet, motiverade Karlsson avhoppet för NSD.

Drygt två månader efter att han presenterats för Kiruna AIF är nu alltså Janne Karlsson – hastigt och överraskande – klar för en annan norrklubb i ligan.

Han ska coacha Kalix A-lag tillsammans med nye tränaren Robert Bergdahl samt vara delaktig i Kalix satsning på hockeygymnasiet.

– Det var hela konceptet som lockade. Jag fick möjligheten att jobba med hockeyn på heltid där. Jag tycker att Kalix har bra ledare. Där man haft kontinuitet och jobbat under flera år. Magkänslan är bra. Det ska bli jävligt roligt att jobba med hockeyn på division 1-nivå igen, säger Karlsson till NSD.

Superguide 22/23 – ALLT du behöver veta om säsongen * Strecken i tabellerna * Spelschemat * Play off & kval