Om Hockeyettan

Hockeyettan är en intresseorganisation som bildades den 19 augusti 2012 av samtliga dåvarande 56 division 1-klubbar i Sverige. Under säsongen 2011/2012 hade serierna över 700 000 åskådare runt om i Sverige.

Division 1-serierna bytte inför säsongen 2014/2015 serienamn till Hockeyettan.

Hockeyettans avsikt är, att i samverkan med Svenska Ishockeyförbundet, Svenska Hockeyligan, HockeyAllsvenskan utveckla svensk ishockey i allmänhet och Hockeyettan i synnerhet.

Svenska Ishockeyförbundet och Hockeyettan träffade 1 maj 2015 ett formaliserat samarbetsavtal som reglerar inbördes rättigheter och skyldigheter inom såväl sportsliga som kommersiella frågor. Allt för att skapa en sammanhållen och effektiv ishockeyrörelse för en gemensam utveckling av verksamheten.

Ändamålet är också att öka Hockeyettans värde till gagn för medlemsföreningarnas utveckling samt samarbeta inom de sportsliga, marknadsmässiga och ekonomiska områdena. Hockeyettan skall även exploatera rättigheter som kan skapa större ekonomiska mervärden för samtliga, eller så gott som samtliga, medlemmar än om respektive medlemsförening ensam exploaterar dessa rättigheter.

  • Svenska Spel är Hockeyettans huvudsponsor.
  • Best Western är Hockeyettans officiella hotellpartner och ligasponsor.

Hockeyettan
Mårbackagatan 19
123 43 Farsta
info@hockeyettan.se