ÖHF växte men föll

Tre mål på drygt tre minuter i mitten av första perioden blev matchavgörande när ÖHF ikväll förlorade med 1-3 borta mot Piteå.
Efter en inledningsperiod där hemmalaget styrde och dikterade villkoren växte ÖHF in i matchen och under de avslutande 40 minuterna bjöd man Piteå på en riktig fight.

TRÄNARKOMMENTAR
Urban Omark:
– Vi hänger inte med i första perioden, det är uppenbart. Vi håller ändå stången sju-åtta minuter. Sedan hamnar vi fel i mycket, när vi har puck tappar vi den kvickt, vi klarar inte hantera tempot och farten. Det positiva är andra perioden och framåt. Vi gör någon justering i spelet och växer in. Vi får också bra flow när vi ser att vi kan tävla med dem. Vi lärde oss mycket ikväll och det är som helhet en prestation vi inte behöver skämmas över. Vi visar att vi kan tävla mot ett förväntat topplag. Nu ska vi jobba vidare och jag är övertygad om att vi kommer bli bättre och bättre allt eftersom.

MATCHFAKTA
Piteå – ÖHF 3-1
(3-0, 0-1, 0-0)
Mål: 1-0 (9:13), 2-0 (11:27 spel fem mot fyra, 3-0 (12:19), 3-1 (25:04) Filip Wiberg (Hugo Styf, Philip Pallin) spel fem mot fyra
Skott: 37-27 (19-6, 9-13, 9-8).
Utv, Piteå: 4×2. ÖHF: 2×2.
Domare: Filip Bohm.
Publik: 537.

NÄSTA MATCH
Till helgen väntar två hemmamatcher i Skyttishallen för ÖHF. Lördag är Kiruna IF på besök och dagen därpå Kalix HC. Båda matcherna har nedsläppstid 16:00.

NÄSTA HEMMAMATCH

Till helgen väntar två hemmamatcher i Skyttishallen för ÖHF. Lördag är Kiruna IF på besök och dagen därpå Kalix HC. Båda matcherna har nedsläppstid 16:00.

#öhf #hockeyettan