Röster efter Dalenmatchen

Bois gjorde en enormt mycket bättre match igår mot Dalen jämfört med plattmatchen innan mot Skövde, något som både Vincent Reimer och Isac Ohlsson höll med om direkt efter matchen.

Vincent Reimer, 7-1 seger mot Dalen, ett lag som alltid är mycket svåra att spela emot, men idag såg det inte så svårt ut!

– Nej idag var det en rolig match att spela, mycket offensiv lek och det blev mycket fina mål och en bra defensiv, så det var kul.

Vilken skillnad mot förra matchen?!

– Ja exakt, vi fick oss en funderare efter den matchen och tog tag i det på ett bra sätt idag och visade att vi kan spela bra hockey.

Du fick göra mål med, berätta om målet!

– Om jag minns det.. Jo jag fick pucken i offensivt hörn och sedan försökte jag bara vika in i mitten och nypa dit den, så gick den in, det var kul!

Du gjorde en riktigt bra match, du måste vara nöjd med din egen insats med?!

– Ja jag började lita svajigt kanske men växte in i det mer och mer, så jodå jag är nöjd.

Vad tyckte du om din enhet med Lukas Larsson och Anton Blomberg som också gjorde mål?

– Ja men två mål är ändå godkänt och jag tyckte det funkade bra. Det är två bra spelare.

Blomberg är lite speciellt i sin spelstil, håller du med om det?

– Ja vi gillar att skjuta bägge två, vi skjuter varannan gång så där, men det är kul. Båda tänker offensivt med så det är kul, han är en skicklig offensiv spelare.

Vad gör ni bättre idag jämfört med senast?

– Jag tycker allting är bättre. Vi är stabilare defensivt och bättre offensivt med, och vi är noggrannare över hela banan, det är mycket som är mycket bättre.

En träningsmatch kvar nu, genrepet mot Borås. Börjar ni känna att ni är där ni vill vara?

– Det är svårt att säga, det är fortfarande träningsmatcher, men vi har fortfarande saker att jobba på inför sista matchen, så lite till finns det att plocka ur.

En sådan sak som kanske inte riktigt funkat på slutet är powerplay…

– Ja vi fick in några i början, men vi har knappt tränat på det heller så det kommer, det är jag inte orolig över.

Och nu vidare till en annan spelare som gjorde en riktigt bra match, nämligen Isac Ohlsson.

Isac Ohlsson, en lite enklare match idag än senast?

Ja verkligen, men samtidigt känner jag mig mer bekväm idag, första matchen för säsongen är alltid lite speciell. Sedan tycker jag väl generellt att det är en rätt svår match för mig idag, för det är inte så att de kommer och skjuter från dåliga vinklar i magen på en, utan det var mycket svåra lägen. Så stundtals hade jag inget att göra, och ibland hade vi mycket boxplay.

Du hade ett par riktiga rån med, jag kanske tänker främst efter en retur vid ställningen 1-0 där det ser ut som öppet mål från nära håll, men du räddar med plocken…

Det var en skön start av matchen, det är svårt att få en bättre start. Det var en räddning jag var nöjd med, men det var många räddningar jag var nöjd med idag.

Ett annat läge hade du först en förflyttning mot ena stolpen och sedan snabbt tillbaka mot den andra…

Ja vi har jobbat mycket med att spela tajt och sedan jobba utåt och det tycker jag satt bra både i det läget och generellt i matchen. Jag gav mig själv chansen att rädda mycket idag.

Många direktskott med, men du hamnade rätt på dem…

Ja jag hamnade rätt på positioneringsspelet idag, jag hade bra flow i spelet och då brukar puckarna träffa där man vill med.

Målet var inget att göra på!

Nej den får jag ge dem. Jag kan inte göra något på den, skottet hade gått utanför men styrdes på en spelare precis framför mål, där hade jag inte kunnat göra något annorlunda.

Vad säger du annars om matchen?

Jag tycker vi spelar bra. Vi är kreativa i offensiv zon och får bra rull på dem. Vi nöjer oss inte heller med att spela på utsida, utan vi bryter oss in på kassen med och har många farliga lägen. Sedan tycker jag vi är effektiva med och spelar till stora delar bra defensivt med. Så det är svårt att klaga på något när man vinner med 7-1.

Märktes det någon skillnad på inställning i omklädningsrummet jämfört med Skövdematchen?

Skövdematchen var det ingen som var nöjd med. Det är viktigt att komma upp i nivå varje match, och jag tycker vi verkligen studsar upp idag. Det är ett helt annat go i båset och det är så här vi ska spela.

Blev det en väckarklocka?

Ja jag tror att på något sätt kan det vara bra att göra en så svag insats. Vi hade spöat ett starkt Troja i två matcher och trodde kanske att vi kunde vara bekväma mot Skövde. Men det funkar inte, man måste upp i nivå varje match, det var alldeles för dåligt mot Skövde. Men vi visar idag att vi kan studsa upp och gör en riktigt bra match, det är ändå en styrka.

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd