Lagbygget 2020/2021 – Segeltorp värvar Engelsk forward

Segeltorp har gjort klart med en ny spelare. Den engelske forwarden Sam Duggan ansluter från EIHL-laget Cardiff.

Segeltorps huvudtränare Joakim Gustafsson om värvningen av Sam Duggan:

– Vi har fått möjligheten att ta in Sam under en period då det råder en oklarhet om när och om EIHL (Brittiska högstaligan) kommer att starta. Med hjälp från Cardiff så kommer Sam att studera på distans från Cardiff University och samtidigt få möjlighet att spela ishockey hos oss.

– Sam är en högerfattad forward som spelar ett moget spel trots sin unga ålder. Han har ett bra skott och är en stark skridskoåkare. Han har varit med i Storbritanniens juniorlandslag under ett par år och även deltagit i camper med A-landslaget inför Hockey-VM, som dock blev inställt pga Covid-19. I och med att Sam pratar flytande svenska så kommer acklimatiseringen gå bra. Vi ser med tillförsikt fram emot att få jobba med Sam och utveckla hans ishockeyspelande, säger Joakim Gustafsson.

Sam Duggan är 22 år och inledde sin hockeykarriär i Bracknell där han spelade fram tills att han var 16 år. Därefter gick flyttlasset till Sverige och Örebro där han gick på hockeygymnasium och spelade i Örebro HKs juniorlag. Efter fyra år i Örebro, och en kort sejour i den amerikanska juniorligan NAHL, gick Sam vidare till det walesiska laget Cardiff Devils som tillhör den brittiska högstadivisionen EIHL (Elite Ice Hockey League) där han tillbringat de två senaste säsongerna.

Vi hälsar Sam varmt välkommen till Torpet!