Tight fight i onsdagens drabbning mellan Vallentuna Hockey och Väsby IK

En vecka har gått sedan förra matchen och gästande Väsby ville ta pulsen på Vallentuna och deras hemmais när andra träningsmatchen dem emellan avgjordes igår kväll. Det var först i den tredje perioden som avgörandet kunde ske då vinsten tillskrevs Väsby med tighta 1-2. (0-0,0-0,1-2)

Det var ett derby med hyfsat tempo och en hel del målchanser inledningsvis för Vallentuna, som startade bäst, och hade ett PP efter ca 5 minuter med flera farliga chanser att spräcka nollan på en för kvällen storspelande August Hedlund i Väsby målet. Avslutningen av första perioden tillskrevs Väsby som fick långa anfall och tryckte ner Vallentuna djupt men Vallentuna höll tätt framför en storspelande Alexander Jirhage i hemmakassen. Det var inget fel på underhållningen som publiken bjöds på.

Den andra perioden startar ungefär på samma sätt som i den första med ett Vallentuna som tar för sig, står upp bra, positionerar sig rätt och ger inte Väsby mycket utrymme men som Krister Holmgren skrev på Väsbys hemsida, ”-I  andra perioden mullrar Väsby maskinen igång”, och det var 15 svettiga minuter i andra perioden där Väsby tyngden visar sin kraft men inte riktigt de vassa avsluten. Bägge lagen gick runt på samma antal i manskap men känslan var att Vallentuna hade ändå mer kraft att ge.

Vi tar oss till den tredje perioden där Väsby hade kvar 1.31 från andra i fortsatt  PP och man tar ledningen på ett backskott från Sörgardt, där Väsby har trafiken framför Jirhage. Efter ledningsmålet för Väsby flyttar Vallentuna fram sina positioner och får till press på Väsbys tunga backar. Det kommer till Vallentunas tur att spela PP och man sätter upp pucken fint på blå till Burén som passar över till Dennis Finn-Olsson, som hittar Kevin Gabor på förlängda mållinjen och passar till en fristående Oskar Söderberg som släpar in pucken med bladet i överspelad kasse och 1-1 är ett faktum. Resten av perioden kändes som att Vallentuna var fortsatt starka men det är Väsby som får till ett avgörande på en situation där Vallentuna inte får ut pucken från slottet och Blidstrand kan trycka dit gummi trissan. Detta blev det sista som hände i mål. Men det var ett Vallentuna som ser oerhört starka ut över 60 minuter och man kommer att vara ett svårslaget lag och kan man få in de sista pusselbitarna på plats så kan det bli en spännande säsong. Klart är ju att Måns Kruger förlängt med Vallentuna 21/22, man har även hittat en målvakt, Laurynas Lubys, Litauen som provtränar med laget.

Vi sammanfattar med att ge tre Vikinga Vrål till Alexander Jirhage, två Vikinga Vrål till Marcus af Burén och ett Vikinga Vrål till Tim Wikström, J20 backen som hade det svettigt och fick jobba hårt första 40 minuterna för att göra sin bästa prestation de sista 20 minuterna så här långt med A-laget.