Bois har matchboll efter en andra raka seger!

Bois tog en andra raka seger i kvartsfinalspelet när man idag vann det spännande tredje kvartsfinalmötet med Väsby. Initiativet svängde mellan perioderna, men till slut så svängde pendeln över till Bois fördel då man slog i matchavgörande 3-2-målet i slutminuterna inför finfina 1492 åskådare. Därmed så har Bois matchboll inför morgondagens möte i Mariehus arena.

Det var bra med publik och härlig stämning redan från start i Mariehus arena, och om det berodde på det eller om det helt enkelt bara var ett heltaggat hemmalag, men det var i alla fall Mariestad som var klart starkast i den första perioden. Man satte hög press på Väsby i deras zon och gästerna fick inte någon tid alls att få till några vettiga uppspel, utan Bois kunde vinna puck på puck och hade flera riktigt bra chanser innan man till slut fick utdelning. Det var dock inte efter ett av alla många långa anfall, utan efter en spelvändning där Bois snabbt ställer om till en två mot etta där Andreas Thelander hittar in i mitten till en ren Roman Semjonov som drar Victor Olsson i Väsbykassen och lägger en backhand i tom kasse. Roman blir bara bättre och bättre för varje match och detta var andra raka matchen där han gav laget ledningen. Väsby kändes lite på efterkälken hela perioden i stort sett, så 1-0-ledningen efter den första perioden måste sägas var i underkant.

Bois inledde också de första två minuterna av den andra starkt, där Roman Semjonov har ett skott i stolpen bland annat. Men så blir Bois lite långa i laget vid ett par tillfällen och efter en spelvändning så hittar Jeremias Lindewall den släpande backen Sebastian Walfridsson som får fri gata och hänger upp den i plockkrysset. Målet ger Väsby energi, och nu var det deras tur att trycka ner Bois i deras zon. Vid ett byte så har Bois inne samma spelare i 3-4 minuter medan Väsby kan byta runt alla sina fyra kedjor innan Bois får tillfälle att byta. Samtidigt gör de pressade Boisspelarna det bra, Väsby har under perioden inte något farligt skott på mål, och Bois håller hela tiden boxen ren från Väsbyspelare. Men när Bois strax efter drar på sig en utvisning så ringer det. Det är Fredrik Forsberg som får på en riktig kanon på ett direktskott, stenhårt rätt upp i krysset förbi en Sandberg som är chanslös på målet. I det läget ser det tufft ur för Mariestad då Väsby haft bra tryck mot Boismålet. Men matchbilden skulle svänga igen, och när Bois i sin tur får chansen att spela powerplay strax efter så kommer kvitteringen. Det är Oscar Tellström som direktskjuter, och framför mål står Joel Thulin och träffas av pucken som styrs in till 2-2, tid 16,49. Efter det är det Boisövertag resten av perioden, men utan något mål som resultat.

Den tredje perioden inleds jämnt första fem minuterna, med få riktiga målchanser. Men efter det så är det Bois som kopplar greppet igen, och Väsby får börja sprätta puckar utan tanke igen och Bois har sina lägen. Men det skulle dröja till det bara var fyra minuter kvar innan målet skulle komma. Och ännu en gång så skulle målet komma i powerplay, och åter en gång så var det efter ett Tellströmskott. Denna gång så styrs dock skottet på en Väsbyspelare och in, och jublet i Mariehus arena lyfta nästan taket. Väsby har en riktigt bra chans att kvittera bara 30 sekunder senare, men Tobias Sandberg rånade Henrik Rommel i friläget. Väsby plockar med två minuter kvar ut målvakten, men det är Bois som är närmast mål när man skjuter mot det öppna målet, men pucken räddas i målområdet. Men tiden rinner ut för ett jagande Väsby och Bois vinner sålunda matchen.

En spännande match där Bois ändå kanske vinner rättvist i slutändan då man hade två perioder medan Väsby hade en. Det var en riktig lagseger, där alla kedjor verkligen stämplar in och spelar uppoffrande. I och med segern har Bois nu matchboll, vid seger imorgon i kvartsfinal 4 så är Bois klara för semifinal. Men då gäller det att göra 60 riktigt bra minuter till, för storfavoriterna Väsby är verkligen inget dåligt lag.