Ejdergård ny kraftfull forward i Surahammars IF

Under måndagskvällen gjorde Sura Blue Hammers klart med ännu ett nyförvärv inför säsongen 2019/20. Det är den kraftfulle forwarden Marcus Ejdergård som efter en sejour i Arboga nu skrivit på för Surahammar.

På måndagen blev det klart att Marcus Ejdergård, skridskostark och kraftfull forward fostrad i Mariestad drar på sig suratröjan i vinter. Marcus spelade säsongen som gick i IFK Arboga och gjorde där 40 matcher och producerade på dessa sex mål och 4 assist.

Suratränaren Conny Grundström säger så här om nyförvärvet Ejdergård

– Marcus är en aggresiv och kraftfull spelare som går på mål i alla lägen och som med sin fysik och sin skridskoåkning ständigt blir ett orosmoln för motståndarna. Det skall bli kul att få lära känna Marcus och få se han utvecklas vidare hos oss i Sura.

Vad säger då Marcus Ejdergård själv om att kontraktet nu är signerat?

– Det känns otroligt kul att få komma till Sura och det känns jättebra att det nu är klart så man vet var man hamnar och vad man skall foklusera på. Nu har jag något riktigt kul att se fram emot.

Varför blev det då Surahammar?

– Jag fick ett väldigt bra intryck av klubben när jag pratade med sportgruppen. I kontakten med föreningen så har de varit tydliga med att dom tror på mig och gillar mig som spelare och då blev det naturligt en spännande utmaning för min egen del.

Hur skulle du beskriva din spelstil?

– Som du har nämnt så är jag en ganska stor forward med bra fart på skridskorna. Jag tycker själv att jag är bra på att både täcka puck och vinna puck och sen gillar jag att spela fysiskt.

Vad tänker du då om säsongen som väntar?

– Jag känner att det är väldigt inspirerande och tror att det kommer bli väldigt kul. Jag hoppas att både jag men också hela laget kommer gå riktigt bra i vinter, att vi får ihop en bra grupp där alla vill driva och offra sig för varandra och på så sätt också vinna många matcher.

Vi hälsar Marcus Ejdergård varmt välkommen till Surahallen och Sura Blue Hammers i höst. Lycka till!

Mattias Forsberg

FOTO: Lånat från Mariestad BoIS hemsida