Vinst till slut.

Fredagens batalj i Surahallen mellan Surahammars IF och Hallstahammar HK slutade till slut med hemmaseger. Men det satt hårt inne.

Sura började bäst och ägde början av perioden, men Hallstahammar nötte sig in i matchen, samtidigt som hemmalaget började slarva. Så att Hallsta tog ledningen med 0-1 efter 4:59 var inte så överraskande. Det var också enda målet som föll i första perioden som skottmässigt slutade 11-13.

Mot slutet av andra perioden ökade borta laget på till 0-2 (17:10) men Sura replikerade efter 17:42 och spräckte nollan i numerärt överläge genom Charlie Hellström. Så efter två perioder var ställningen 1-2. Skotten i andra 17-12.

Den tredje perioden blev sönderryckt av en helhoper utvisningar och Sura kvitterade efter 2:46 genom Jesper Hedman. Men Hallsta återtog ledningen efter 7:32 och det såg ut som om gästerna skulle gå segrande ur matchen. Men sen kom det en helhoper utvisningar och Sura fick chansen i flera numerära överlägen, Nicklas Larsson prick sköt in 3-3 efter 13:10 och Eric Viklund slog in ledningmålet vid en tilltrasslad sitiution efter 13:33.Efter 16:38 fastställde Nicklas Larsson slutresultatet till 5-3 med sitt andra mål för kvällen. Skotten i den sista perioden 19-7 och totalt 47-32.

Ja som sagt var, det var en träningsmatch och som tränare Conny Grundström sa efter matchen, En vinst är ändå en vinst! Men vi har långt kvar än till dit vi vill nå spelmässigt. Ja de är bara att hålla med , Sura såg stundtals väldigt sega ut på isen. Så nu blir det tv dagars vila över helgen, Sen tar man nya tag på måndag.

Surahammars IF-Hallstahammars HK 5-3 (0-1, 1-1, 4-1)
Skott: 47-32 (11-13, 17-12, 19-7)